Kartelsag: Danfoss risikerer tre-cifret millionregning

8. januar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

“Danfoss risikerer at skulle betale et trecifret millionbeløb i erstatning til General Electric”,  skriver Børsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge avisen har den amerikanske koncern sagsøgt den sønderjyske virksomhed, som en udløber af den kartelsag, der allerede har kostet den danske industrivirksomhed en bøde på 669 millioner kroner.Danfoss 6

Danfoss har indrømmet at have været en del at et større kartel af kompressorproducenter, som har koordineret priser og markedsandele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har fået General Electric, som har købt kompressorer af Danfoss og de øvrige firmaer i kartellet for mere end en milliard dollar, til at reagere.

“GE har indleveret et krav mod de sagsøgte Danfoss-selskaber og andre medlemmer af kompressorkartellet i et forsøg på at få erstattet den overpris, der er betalt på kompressorkøb for over en milliard dollar”, hedder det i et af dokumenterne fra GE’s advokat, som Børsen er kommet i besiddelse af.

Danfoss har allerede betalt 19,7 millioner kroner til en gruppe utilfredse amerikanske kunder i forbindelse med et gruppesøgsmål, som endte i forlig.

Artiklen fortsætter under annoncen

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...