Kartelsag: Danfoss risikerer tre-cifret millionregning

8. januar 2015 Erhverv

“Danfoss risikerer at skulle betale et trecifret millionbeløb i erstatning til General Electric”,  skriver Børsen.

Ifølge avisen har den amerikanske koncern sagsøgt den sønderjyske virksomhed, som en udløber af den kartelsag, der allerede har kostet den danske industrivirksomhed en bøde på 669 millioner kroner.Danfoss 6

Danfoss har indrømmet at have været en del at et større kartel af kompressorproducenter, som har koordineret priser og markedsandele.

Det har fået General Electric, som har købt kompressorer af Danfoss og de øvrige firmaer i kartellet for mere end en milliard dollar, til at reagere.

“GE har indleveret et krav mod de sagsøgte Danfoss-selskaber og andre medlemmer af kompressorkartellet i et forsøg på at få erstattet den overpris, der er betalt på kompressorkøb for over en milliard dollar”, hedder det i et af dokumenterne fra GE’s advokat, som Børsen er kommet i besiddelse af.

Danfoss har allerede betalt 19,7 millioner kroner til en gruppe utilfredse amerikanske kunder i forbindelse med et gruppesøgsmål, som endte i forlig.

.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...