Kasernen: Lys i vinduerne og korsang i sangcentret

4. maj 2020 Kultur

For første gang i mange uger lyder der i aften korsang i Sangcentrets lokaler på Sønderborg Kaserne.

Der samles nemlig en lille gruppe sangere med dirigent og fotografer på kasernen for at lave video-optagelser til en større videoproduktion om markering af befrielsen rundt omkring i Danmark.

Samtidig releaser Sønderjysk Pigekor en video med billeder fra forskellige centrale steder i Sønderborg, krydret med korsang og korpiger.

“Vi har haft samlet sangerne i små grupper, hvilket tager mange timer foran kamera og mikrofoner. Vi er så heldige at have 80 sangere i vores koncertkor og med fire ad gangen tager det tid at nå igennem alle. Men det har været det hele værd”, siger chefdirigent Mette Rasmussen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er stolt af at præsentere Sønderborg og vores kor på denne måde, og ud over markering af befrielsen og præsentation af koret og vores hjemby, så er videoen også en tak til Sønderborg Kommune for den store opbakning og støtte de giver til vores kor”, siger dirigenten.

I aften sætter der lys i kasernen vinduer med flere end 500 lys. Som noget nyt bliver også siden mod sygehuset fyldt med lys, som en gestus til patienter og personale. Lyssætningen er et samarbejde mellem Hjemmeværnet, ipnordic og Det Sønderjyske Sangcenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billede: Fire korpiger – fotograf Mette Rasmussen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...