KC-SYD kobler kloge lokale hoveder med virksomheder i Syddanmark

15. januar 2016 Erhverv

Marck Thorning, der sidder ved roret i KC-SYD, har gennem årene igen og igen oplevet, at der er stillinger i Syddanmarks erhvervsliv, der ikke besættes.

Marck Thorning fra KC-Syd arbejder på at koble lokale kompetencer sammen med lokale virksomheder.

Marck Thorning fra KC-Syd arbejder på at koble lokale kompetencer sammen med lokale virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der mangler et eller andet, som gør, at den ledige og virksomheden finder hinanden og det vil KC-SYD rette op på”, siger Marck Thorning til SønderborgNYT. Der er kloge hoveder i Sønderborg og Aabenraa, som går og kigger efter job – og dem kigger Marck Thorning efter.

Virksomheder, der har svært ved at få besat stillinger, kan kontakte KC-SYD, der så vil gå i dybden med, hvad den ønskede medarbejder skal kunne.

“Vi kigger på, hvad det præcis er, virksomheden har brug for”, siger Marck Thorning.

Meget grundige

I KC-SYDs netværk er der adskillige ledige, som allesammen er på jobjagt.

“Når vi tilbyder en virksomhed at finde nogle kandidater til en stilling, så tager vi flere meget grundige snakke med de egnede kandidater, så vi kommer til at kende dem. Det er ikke alene det rent faglige, som er afgørende for, om man lykkes i sit job”, siger Marck Thorning.

Ledige, der er i KC-SYDs netværk kommer igennem flere forskellige moduler og workshops, så Marck Thorning hele tiden ved, hvordan det går dem og også får et indgående kendskab til hver enkelt. Det er med til at give ham en fornemmelse af, hvor de vil passe fantastisk godt ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modig fremlæggelse

Når KC-SYD er klar med en eller flere kandidater til en stilling, så besøger Marck Thorning virksomheden og fortæller om mulighederne.

“Der kan være en, der er superstærk fagligt, men måske er indelukket og lidt af en enspænder”, siger Marck Thorning. Så ved virksomheden, de ikke får en typisk frontfigur og det kan være vigtig viden i relation til virksomhedens behov.

“Der kan være en, der mangler lidt fagligt, men som har virkeligt let ved at lære”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og der kan være en nyuddannet, som måske har et fantastisk udviklingspotentiale”, siger Marck Thorning, der ser det som en styrke, at KC-SYD er meget åbne og ærlige, når det drejer sig om at foreslå kandidater.

Hjælper fyrede

Der er også virksomheder, der af den ene eller anden grund må skille sig af med medarbejdere og også her kommer KC-SYD på banen.

“Vi møder den fyrede i opsigelsesperioden og kigger i vores virksomhedsnetværk, om der er steder, hvor vi kan hjælpe ham eller hende ind. Måske har vi kendskab til en virksomhed, der mangler lige præcis en person med de egenskaber, som vedkommende har”, siger Marck Thorning og tilføjer, at det giver rigtig god mening at satse på lokale kloge hoveder fremfor at tage rundt i hele landet og lede efter andre, der kan det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og en af fordelene ved at satse på de lokale, det er, at de bor her og de bliver her”, siger han.

Flere på banen

Uanset hvilken uddannelse man har, så går turen omkring Jobcenteret, når man skal meldes ledig – og det betyder forskellige former for aktivering og jobsøgningskurser.

“Aktiveringen kommer man igennem uanset, om man er klædt godt på i forvejen, så vi sikrer, at den ledige sideløbende holder kontakten til KC-SYD. I min optik er Jobcenteret gode til at løse bestemte typer opgaver, headhuntere og rekrutteringskonsulenter har deres traditionelle metoder og er gode til deres, og vi har så fundet vores fokus, hvor vi tror på at der kan gøres meget mere for at fastholde og udvikle de dygtige og kloge, lokale mennesker, der gerne vil blive boende og arbejde i Sønderborg og Aabenraa”, siger Marck Thorning fra KC-SYD.

KC-SYD netværket blev lanceret ved årsskiftet med de første 8 lokale virksomheder og målet er 100 deltagende virksomheder i løbet af 2016.

Du kan læse mere om KC-SYD virksomhedsnetværket på hjemmesiden www.kc-syd.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...