Kender du Blue5 Engineering – et nyt ingeniørteam?

24. september 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fem tidligere kolleger er gået sammen om at danne et netværk, Blue5 Engineering, som skal udgøre et alternativ til de etablerede ingeniørkonsulenthuse i Syddanmark.

Netværket er opstået efter en konkurs blandt ét af de landsdækkende ingeniørkonsulenthuse, som efterlod en gruppe konsulenter med både ambitionerne, ideerne og kompetencerne.

”Vi er hver især specialiserede inden for forskellige områder, som bare fungerer rigtigt godt i sammenhæng. På den måde oplever vi nogle synergier, som medfører, at vi kan byde ind på nogle andre projekter, end hvis vi gik hver for sig.” siger Thomas Mielec, som er én af de fem initiativtagere bag netværket.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fem partnere har et indgående kendskab til hinanden og de ved hvad de hver især står for rent professionelt.

Sammen står de stærkere, mener de, men uden det administrative overhead som de traditionelle konsulenthuse har.

Denne konstellation er også noget kunderne kan lide.

”Det tiltaler os meget, at de selvstændige ingeniører alle, så at sige har hånden på kogepladen i forhold til projektets succes, ikke mindst økonomisk”, siger Kurt Nielsen, adm. dir. i Dansk Polyglas.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har benyttet Blue5 som engineeringpartner i flere større udviklingsprojekter, og udtaler om den noget specielle konstellation:

”Blue5 skiller sig positivt ud ved altid at være de samme personer på projekterne fra start til slut. At have de samme rådgivere på sagerne er et kardinalpunkt for os, hvorfor vi tillægger det en meget stor værdi”, siger Kurt Nielsen i en pressemeddelelse.

”Det er naturligvis en udfordring for os, at vi skal til at agere sælgere ved siden af rollen som udførende kraft. I første omgang er vi primært blevet kontaktet af kendte kunder, som vi har haft samarbejde med tidligere, men vi ønsker også at komme i spil hos nye kunder”, siger Martin Ambo, netværkets specialist indenfor bl.a. styrke-, udmattelsesberegninger og FEM simuleringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De kunder, der kender os, ved hvad vi står for. Det vanskelige arbejde består i, når vi skal ud og sparke døren ind hos nye kunder, som ikke kender os i forvejen. Ingen af os er sælgere. Men vi tror på, at der er en vis troværdighed i, at ham der sælger opgaven også er ham, der leverer i sidste ende. Måske med støtte fra gode kolleger, men det er altså ham selv, der lægger hovedet på blokken.

Kollegaen Jesper Blok stemmer i:

”Det giver også en vis tilfredshed, at man som specialist selv kan vælge sine opgaver. Man tager kun de opgaver, man tror på og brænder for – og de opgaver, der passer til ens kvalifikationer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Blok har mere end 28 års erfaring fra industrivirksomheder som ansat såvel som konsulent.

De fem kolleger tror på netværket gør, at de står stærkere, og kan bringe hinanden i spil på velkendte områder. De er gamle kolleger, og kender hinanden.

”Vores samarbejde er noget helt unikt”, siger Claus Villesen Christensen.

”Vi er jo kun os selv. Vi har ikke et stort administrativt apparat, som kunderne også skal finansiere. Dermed ved vi, hvad vi kan tilbyde kunden og til hvilken pris”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Livet som selvstændig er heller ikke uden udfordringer.

Partnerne i netværket er alle startet med et hjemmekontor til at begynde med. Det er bl.a. for at holde udgifterne nede.

”Men vi må også erkende, at den daglige direkte kontakt og sparring med kolleger er vigtig. Derfor har vi nu lejet os ind i et kontor i Videnspark Alsion, hvor vi også har mulighed for at invitere kunder på besøg,” siger Claus Villesen Christensen.

”Det er et lyst og venligt miljø, og med en baggrund som skibsingeniør er det ikke mindst en inspirerende udsigt udover Alssund,” siger Thomas Mielec.

”Men det er klart, at vi også er interesserede i at skabe os et godt netværk i erhvervslivet i området”, siger han.

”Sønderborgområdet huser rigtigt mange interessante industrivirksomheder, som vi mener, vi kan bidrage positivt til udviklingen af. Ved at tilbyde vores specialistviden, især i forbindelse med udviklingsprojekter, som ofte er tidsbegrænsede, kan vi løse en isoleret opgave som hel eller delvis ressource. Samtidig ved vi også at virksomhederne har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Her får de en kompetent ressource, som har mulighed for at trække på et stærkt netværk uden de ansættelsesretlige forpligtelser”.

 

 

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...