Kender du til Voldsom Kærlighed?

26. juli 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Voldsom Kærlighed er en gruppe mennesker, der arbejder med unge fyre og piger, som slår deres kærester. Hvis deres projekt bliver en succes, så bliver der knap så stor søgning til de krisecentre, hvor rigtigt mange kvinder søger hjælp, fordi de udsættes for vold.

Katja Faurschou vil ændre voldsom kærlighed til fredelig kærlighed

Katja Faurschou vil ændre voldsom kærlighed til fredelig kærlighed

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er med Stella Polaris rundt og vi var også på festivallen i Roskilde. Overalt opsøger vi de unge og får en snak med dem om de signaler, de skal være opmærksomme på, siger Katja Faurschou til Sønderborg Nyt.

Voldsom Kærligheds rejsen info-gruppe.

Voldsom Kærligheds rejsen info-gruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og selvom vi alle sammen allerhelst ser Sønderborg som en lille lykkelig kommune, hvor vi alle sammen lever i fred og fordragelighed, så er der altså mænd og kvinder her i kommunen, som er voldelige overfor deres kærester.

Der er faktisk forholdsvis mange, siger tallene fra Sønderborg Kvinde og Krisecenter, som har haft de voldsramte kvinder og børn indenfor murene gennem 30 år.

– På landplan er der 40.000 unge fyre og piger mellem 16 og 24 år, der udøver vold i deres forhold og vi prøver at få kontakt til dem, inden de begynder at slå. Det er nemlig sådan, at når de opdager, at de får deres vilje ved at slå, så bliver det værktøjet, siger Katja Faurschou.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når de unge konfronteres med deres opførsel, så er det heldigvis ikke noget, de er stolte af.

– Volden, den fysiske, den psykiske og de andre former for vold, kan der sættes ind overfor, hvis udøverne tager imod behandling og det gælder også stalking, siger Katja Faurschou. Hun synes, det giver virkelig god mening, at Voldsom Kærlighed tilbyder behandling med professionelle behandlere.

Klik på billedet og se hjemmesiden.

Klik på billedet og se hjemmesiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Først af alt gør vi en indsats for at bryde tabuerne om volden ned. Vi skal gerne derhen, hvor de mennesker, der kender en voldelig i omgangskredsen ganske enkelt beder vedkommende søge hjælp, inden han eller hun ødelægger livet for den, som der holdes af.

Er du en af de mange i Sønderborg, der bruger vold overfor kæresten eller måske børnene, så klik ind på projektets hjemmeside – og det kan du også gøre, hvis du bare vil vide mere eller måske guide en god bekendt.

Du kan også finde Voldsom Kærlighed på Facebook.

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...