Kendt kirkekunstner på væggene i Augustiana

9. december 2013 Kultur

Søndag besøgte billedkunstner Arne Haugen Sørensen Augustiana i Augustenborg, hvor han indviede sin udstilling.

– Det er med stor glæde, at vi kan præsentere en separatudstilling med Arne Haugen Sørensen, siger galleriejer Kim Nørballe. Udstillingen består af malerier og akvareller fra de seneste år med udgangspunkt i de gamle myter f.eks. Leda og Svanen.

Arne Haugen Sørensen i Augustiana.

Arne Haugen Sørensen i Augustiana.

Arne Haugen Sørensen, en af Danmarks allermest benyttede kirkekunstnere og med 27 udsmykkede kirker på CV’et, fyldte 81 år i april.  Der er tale om et langt kunstnerliv med en kobling mellem kunst og kristendom, som er vokset frem med tiden.

Ferniseringer i Augustiana bliver altid besøgt af kunstelsker A. P. Hansen.

Ferniseringer i Augustiana bliver altid besøgt af kunstelsker A. P. Hansen.

Der var hverken kultur eller religion i barndomshjemmet, men da Arne Haugen Sørensen nærmest ved en tilfældighed stødte ind i kristendommen, blev det et chokerende bekendtskab.

– Da jeg var omkring 13 år, blev jeg sendt til FDF, fordi det var gratis og syntes at være en god mulighed. Men for mig var det et meget skræmmende første møde, fordi de talte om døden. Indtil da havde jeg ikke troet, at jeg skulle dø, men med FDF blev døden meget nærværende, og jeg blev bange for at sove om natten, siger kunstneren, der i dag tænker, at kimen til hans kunstnervirke måske blev lagt netop der – i hans uro.

Sidste udstillingsdag er den 2. februar 2014
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk