Kendt kirkekunstner på væggene i Augustiana

9. december 2013 Kultur

Søndag besøgte billedkunstner Arne Haugen Sørensen Augustiana i Augustenborg, hvor han indviede sin udstilling.

– Det er med stor glæde, at vi kan præsentere en separatudstilling med Arne Haugen Sørensen, siger galleriejer Kim Nørballe. Udstillingen består af malerier og akvareller fra de seneste år med udgangspunkt i de gamle myter f.eks. Leda og Svanen.

Arne Haugen Sørensen i Augustiana.

Arne Haugen Sørensen i Augustiana.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arne Haugen Sørensen, en af Danmarks allermest benyttede kirkekunstnere og med 27 udsmykkede kirker på CV’et, fyldte 81 år i april.  Der er tale om et langt kunstnerliv med en kobling mellem kunst og kristendom, som er vokset frem med tiden.

Ferniseringer i Augustiana bliver altid besøgt af kunstelsker A. P. Hansen.

Ferniseringer i Augustiana bliver altid besøgt af kunstelsker A. P. Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var hverken kultur eller religion i barndomshjemmet, men da Arne Haugen Sørensen nærmest ved en tilfældighed stødte ind i kristendommen, blev det et chokerende bekendtskab.

– Da jeg var omkring 13 år, blev jeg sendt til FDF, fordi det var gratis og syntes at være en god mulighed. Men for mig var det et meget skræmmende første møde, fordi de talte om døden. Indtil da havde jeg ikke troet, at jeg skulle dø, men med FDF blev døden meget nærværende, og jeg blev bange for at sove om natten, siger kunstneren, der i dag tænker, at kimen til hans kunstnervirke måske blev lagt netop der – i hans uro.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste udstillingsdag er den 2. februar 2014
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...