Kendt kirkekunstner på væggene i Augustiana

9. december 2013 Kultur

Søndag besøgte billedkunstner Arne Haugen Sørensen Augustiana i Augustenborg, hvor han indviede sin udstilling.

– Det er med stor glæde, at vi kan præsentere en separatudstilling med Arne Haugen Sørensen, siger galleriejer Kim Nørballe. Udstillingen består af malerier og akvareller fra de seneste år med udgangspunkt i de gamle myter f.eks. Leda og Svanen.

Arne Haugen Sørensen i Augustiana.

Arne Haugen Sørensen i Augustiana.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arne Haugen Sørensen, en af Danmarks allermest benyttede kirkekunstnere og med 27 udsmykkede kirker på CV’et, fyldte 81 år i april.  Der er tale om et langt kunstnerliv med en kobling mellem kunst og kristendom, som er vokset frem med tiden.

Ferniseringer i Augustiana bliver altid besøgt af kunstelsker A. P. Hansen.

Ferniseringer i Augustiana bliver altid besøgt af kunstelsker A. P. Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var hverken kultur eller religion i barndomshjemmet, men da Arne Haugen Sørensen nærmest ved en tilfældighed stødte ind i kristendommen, blev det et chokerende bekendtskab.

– Da jeg var omkring 13 år, blev jeg sendt til FDF, fordi det var gratis og syntes at være en god mulighed. Men for mig var det et meget skræmmende første møde, fordi de talte om døden. Indtil da havde jeg ikke troet, at jeg skulle dø, men med FDF blev døden meget nærværende, og jeg blev bange for at sove om natten, siger kunstneren, der i dag tænker, at kimen til hans kunstnervirke måske blev lagt netop der – i hans uro.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste udstillingsdag er den 2. februar 2014
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...