Kenneth Lott har lavet en robotplæneklipper til golfbaner

26. februar 2016 Erhverv

Kenneth Lott er en meget glad mand, fordi han nu har fået penge til at komme videre med sin helt unikke Autoturf. En Autoturf er en robotplæneklipper, der har samme størrelse som en personbil.

dk/wp-content/uploads/2016/02/IMG_9122-300×274.jpg” alt=”Kenneth Lott glæder sig til at få robotplæneklipperen på græs.” width=”300″ height=”274″ /> Kenneth Lott glæder sig til at få robotplæneklipperen på græs.

“Vores Autoturf er en professionel robotplæneklipper, der kan klippe op til 80 hektar græsplæne om ugen, så den er meget velegnet til især golfbaner og andre plæner på flere end tre hektar”, siger Kenneth Lott, der har arbejdet med ideen i godt 30 måneder.

Det smarte ved en Autoturf er, at man stiller sig op på den og kører i periferien af det område, som den skal slå græs på.

“Så regner den selv resten ud og det eneste man så skal er at kode tidspunkter ind, så den slår græsset på de tidspunkter, man vil have den til at gøre det”, siger Kenneth Lott.

Opfordret til udfordringen

Starten på Autoturfen handler ikke om, at Kenneth Lott vågnede en morgen med en klokkeklar idé om, at der er et hav af mennesker, der nærmest skriger efter sådan en maskine.

“Det er ejeren af Benniksgaard Golfbane, der spurgte, om jeg ikke kunne lave en stor plæneklipper, der selv kan klippe græs om natten og udover at den skal kunne det, så skal den kunne indstilles, så græsset skæres på bestemte måder”, siger han.

Kenneth Lott er sikkerhedstekniker og samtidig har han næse for iværksætteri.

På græs til foråret

Iværksætterchef Michael Hamann guidede Kenneth Lott til en stor pose penge.

Iværksætterchef Michael Hamann guidede Kenneth Lott til en stor pose penge.

Kenneth Lott er klar til at sætte sin robotplæneklipper på græs til foråret, så den for alvor kan blive testet.

“Og nu har vi fået penge til at udvikle den yderligere, så den bliver klimarigtig i løbet af et par år”, siger Kenneth Lott og afslører, at det med at finde penge til at udvikle for, ikke er hans stærkeste side.

“Heldigvis fik jeg snakket med Sønderborg Iværksætter Servide og nu er pengene kommet på plads. Det er en fond i regionen, der støtter projektet”, siger han.

Det er Michael Hamann, som er iværksætterchef, der havde en snak med Kenneth Lott.

“Kenneth Lott er jo i huset, så selvfølgelig guidede vi ham, så han fik hjælp til at søge penge det rigtige sted”, siger Michael Hamann. Sønderborg Iværksætter Service må gerne foreslå nogle steder, hvor der kan søges penge, men de kan ikke hjælpe med selve ansøgningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk