Kig i krystalkuglen: Adskillige handelsbyer vil dø ud

10. februar 2018 Erhverv

Inden for de næste 10 år vil halvdelen af de 109 såkaldte handelsbyer i Danmark dø ud.

Sådan lyder det bedste scenarie i en kortlægning lavet af den private virksomhed Institut for Centerplanlægning, der rådgiver myndigheder og private aktører om detailhandel, skriver Politiken. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”” width=”239″ height=”300″ />

I det værste scenarie vil der på Fyn kun Odense og Svendborg som stadig er i besiddelse af et handelsliv. Nord for Limfjorden vil der være to handelsbyer tilbage, Hjørring og Frederikshavn. Og på Lolland-Falster vil der ikke være nogen tilbage, skriver avisen.

I det bedste af scenarierne for handelsbyerne flytter 30 procent af handlen over på nettet inden 2030. I det hårdere scenarie flytter 50 procent af handlen.

Hos Kommunernes Landsforening betragter man analysen med alvor. Formand for erhvervsudvalg og Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen kalder situationen “et kæmpe problem”.

“Byerne må tænke på, hvordan de kan skabe liv, for eksempel med flere kulturelle oplevelser, flere caféer og nogle overvejelser af, hvordan de indretter byerne”, siger han til Politiken.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk