Kig indenfor i Bøffelkobbelhuset og mærk historien

13. august 2021 Kultur

Jydske Landsoldater håber at se jer lørdag den 14. og søndag den 15. august i Bøffelkobbelhuset på Amtsvejen 4 ved Nybøl, hvor der mellem klokken 10 og 15 diskes op med kaffe og lidt fra det sønderjyske kaffebord.

I december 2017 overtog de Jydske Landsoldater Bøffelkobbelhuset og i den forløbne tid har de renoveret huset og haven er omlagt og målet var at føre det meste tilbage til år 1900, hvilket er lykkedes ret godt.

Jydske Landsoldaters store interesse er, de to slesvigske krige – specielt krigen i 1864 og da muligheden tilbød sig, at få et fast ståsted, hvor historien kan fortælles, var der ingen tvivl om at dette historiske sted lige netop er det rette sted for Jydske Landsoldater.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en stor opgave at formidle historien og vedligeholde hus og have, så derfor vil vi gerne have hjælp til denne opgave: At fortælle om huset, som blev bygget af familien Fink, at vedligeholde huset og haven som er pænt og nydeligt.

Indenfor emmer alt af historien om tiden fra 1864 og frem til genforeningen. Der er billeder af soldaterne, som er begravet på grunden og masser af historiske ting og sager – og er man interesseret i historien og i det liv liv, som rørte sig omkring år 100, så er Bøffelkobbelhuset en oplevelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Facebook er der oprettet en side: Bøffelkobbelhusets Venner.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...