Kikser drømmestudiet – lad Travel Alott arrangere dit livs oplevelse

30. juli 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis du er blandt de godt 21. 000 unge, der fik afslag på drømmestudiet, så skal du prøve at klikke ind på www.alott.dk og finde en forholdsvis billig måde at opleve noget helt anderledes på. Du kan rejse ud og arbejde frivilligt, hvor du bliver klogere på nogle ting og ikke mindst dig selv.

Vandvejen er fyldt med flydende planter.

Vandvejen er fyldt med flydende planter. Foto: Cathrine Valentin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Travel Alott har stor ekspertice, når det handler om rejser, hvor der enten skal arbejdes med vilde dyr eller arbejdes frivilligt i virksomheder i f. eks. Kina eller måske Vietnam. Alt i alt tilbyder Travel Alott en masse, der alt sammen er plusser på ethvert cv.

– Og så er det altså virkeligt udviklende for unge mennesker at rejse ud, siger Joan Lott Carlsen til Sønderborg Nyt. Hun er sikker på, at unge, der har rejst, bliver bedre til at lære. Og det er jo ikke en skidt ballast, når drømmestudiet måske begynder efter sommeerferien i 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cahtrine Valentin fra Hovedstaden har været på sit livs store oplevelse med Travel Alott. Hun tog den lange vej til Costa Rica.

Ikke bare en turisttur

Ideen med at tage til Costa Rica og få regnskoven ind under huden, den kommer fra min far, som har fortalt om sine oplevelser derovre. Og skal regnskoven virkeligt opleves, så er det ikke nok med en turisttur, hvor man bare får et glimt af tingene.

Mantled Howler Monkey, som vi kalder en brøle-abe. Foto: Cathrine Valentin.

Mantled Howler Monkey, som vi kalder en brøle-abe. Foto: Cathrine Valentin.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg ville ikke bare på en turisttur, der handler om hygge og fester, men ville have en oplevelse for livet”, siger Cathrine Valentin fra Østerbro i København. Via internettet kom hun i forbindelse med Travel Alott, der er specialister i rejser med indhold.

– På vores hjemmeside er der masser af tilbud på rejser, hvor man arbejder frivilligt og det er en god måde at få oplevelserne ind under huden på, siger ejeren af Travel Alott, Joan Lott Carlsen.

Lave noget – ikke spilde tiden

Artiklen fortsætter under annoncen

Cathrine Valentin bestemte sig for at arbejde som frivillig i en nationalpark og det betød, at hun skulle bo i parken.

– Vi boede i en ret primitiv lejr, hvor vi var midt i alt det, som jeg havde drømt om at opleve og det var helt fantastisk, siger Cathrine Valentin. Inden længe skal hun begynde at læse biologi, så rejser gav hende også et indblik i, hvad hun kan komme til at arbejde med, når hun er kommet gennem rejsen på universitetet.

– Vores opgaver var at samle oplysninger om jaguarer og havskildpadder. Det betød, at vi skulle tælle de dyr, som vi så og så skulle vi samle data om dem, siger Cathrine Valentin. Der er især én ting, der optager forskerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er at finde ud af, hvor meget indflydelse mennesker har på dyrene”, siger Cathrine Valentin. Hun fik ikke set jaguarer på sin rejse.

– De er virkeligt sjældne og meget sky. Vi hørte nogle gange, når de flygtede fra os og så kunne vi lugte dem. Jaguarer lugter virkeligt fælt”, siger hun.

Tryg rejse

En virkeligt giftig, gul slange. Den næstefarligste i området. Foto: Cathrine Valentin.

En virkeligt giftig, gul slange. Den næstefarligste i området. Foto: Cathrine Valentin.

Når en ung skal på en lang rejse, så er der forældre, der er bekymrede. Og derfor sørger Travel Alott for, at de unge hentes i lufthavnen i det land, hvor de skal være.

– De bliver kørt fra flyet til det sted, hvor de skal opholde sig, siger Joan Lott Carlsen.

Cathrine Valentin mener ikke, hun stod i farlige situationer på noget tidspunkt under sin rejse. Hun havde forberedt sig grundigt.

– Når man er ude i naturen, så er man der på naturens præmisser, så man skal ikke være naiv, siger hun.

Sidegevinsten

– Det var en virkeligt lærerig rejse. Først af alt kunne jeg sætte mit kommende studie i et større perspektiv og så blev jeg klogere på mennesker, siger Cathrine Valentin. For første gang i hendes liv opdagede hun, hvor meget en gruppe mennesker med samme interesse kan udrette.

– Alle sammen var optaget af naturen og det gav et helt utroligt fællesskab, hvor vi i fælles flok fandt frem til at løse opgaverne bedst muligt, siger hun.

Cathrine Valentin på standen og med junglen ved siden af.

Cathrine Valentin på standen og med junglen ved siden af.

Vi andre kender til det med nogle fælles interesser i vores egen vennekreds, men det kan ikke sammenlignes med det fællesskab, som Cathrine Valentin oplevede.

– Vi havde ikke bare en fælles interesse, men vi brændte for det samme og det gjorde alting mere fantastisk, siger hun.

På det personlige plan har Cathrine Valentin også ændret sig efter sin rejse.

– Jeg er blevet meget mere selvstændig og arbejdsom, siger hun. Under rejsen opdagede hun, at forskerne helst tog de arbejdsomme med, når de pludselig skulle et eller andet særligt.

– De vil jo helst følges med nogen, der virkeligt går op i projektet, siger Cathrine Valentin.

Læs mere her

Det er selvfølgelig også muligt at komme til det kendte reservat fra Animal Planet: Shamwari. Det gjorde en ung, som rejse med Travel Alott og du kan læse om hendes oplevelsen, som virkeligt rustede hende til det ventende studie her.

 

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...