Kinasamarbejdet skal afklares i løbet af året

3. februar 2016 Erhverv

Siden 2008 har Sønderborg Kommune haft et samarbejde med Kina, især byerne Haiyan og Boading, der mest har handlet om turist- og erhvervsfremme.  Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”{642FC15A-D0C7-4157-83CA-34AAD42DFEFA}kina_dansere” width=”300″ height=”182″ />

I samarbejdet har især ProjectZero spillet en stor rolle og banet vejen for, at lokale virksomheder har sikret sig ordrer fra de to kinesiske byer.

Nu skal det afklares, hvor meget Vækstrådet, Erhvervsudvalget og andre afdelinger i Sønderborg skal bidrage til samarbejdet – og mens det sker, så skal CD-Ling tage sig af KInasamarbejdet.

Det bestemte byrådet på onsdagens møde.

Skal kommunen agere i Kina?

“Selvom jeg stemmer for at lade CD-Link tage sig af opgaven indtil videre, så synes jeg, vi skal overveje, hvor meget Sønderborg Kommune skal arbejde for, at der er nogle få virksomheder, der får export til Kina”, siger Venstres Peter Hansen.

Fælleslistens Aase Nyegaard ser Kina-samarbejdet som en vigtig kommunal opgave:

“Det er bestemt i vores interesse at gøre ProjectZero kendt og vi ved jo, at netop i Kina har det stor betydning, når der er en borgmester med i de delegationer, der tager derover”, siger Aase Nyegaard, der både som borgmester og viceborgmester har besøgt Kina.

Slesvigsk Parti ser det som lysende klart, at det er en kommuneopgave at hjælpe det lokale erhvervsliv:

“Men det er selvfølgelig ikke kun udvalgte virksomheder, vi skal hjælpe”, siger Stephan Kleinschmidt.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk