Kinesiske Dage: Futuristiske Beijing, fabrikspoesi og bønder i oprør

22. januar 2020 Kultur

Gennem de seneste 3000 år har både kinesiske embedsmænd og kejsere, adelskvinder og kommunister skrevet digte og fortællinger, som stadig læses i dag.

Interessen for kinesisk litteratur stigende. I 2000 og 2012 gik nobelprisen i litteratur til kinesiske forfattere. Og nu er en række danske forlag begyndt at oversætte og udgive kinesisk litteratur, skriver biblioteket.

På biblioteket i Sønderborg kan du torsdag den 30. januar klokken 16 komme med til Rakel Haslund-Gjerrilds foredrag ”Futuristiske Beijing, fabrikspoesi og bønder i oprør”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rakel Haslund-Gjerrild er forfatter, oversætter og sinolog med særligt fokus på kinesisk litteratur. Hun vil kigge nærmere på tendenser i moderne kinesisk litteratur og dykke ned i de væsentligste værker, som er oversat til dansk inden for de seneste fem år.

Til arrangementet vil der være et let traktement fra Café Smag og derfor skal der købes billetter til arrangementet senest tirsdag den 28. februar.

Billetterne finder du HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. maj 2022 112, Sønderborg

Ild i bålsted og så havde en haveejer været i gang med ukrudtsbrænderen

21. maj 2022 112

Lørdag aften omkring klokken 20:30 rykkede Brand og Redning til Humlehøjvej i Sønderborg. “Der var nogle som havde tændt et bål i en bålhytte, men ilden bredte sig og fik fat i noget træværk, der er omkring selve bålstedet”, siger indsatsleder Jens-Erik Rasmussen til SønderborgNYT. Lørdag middag var Rinkenæs og Gråsten på Sejrsvej i Rinkenæs, […]

Læs mere...