Kinesiske Dage: Futuristiske Beijing, fabrikspoesi og bønder i oprør

22. januar 2020 Kultur

Gennem de seneste 3000 år har både kinesiske embedsmænd og kejsere, adelskvinder og kommunister skrevet digte og fortællinger, som stadig læses i dag.

Interessen for kinesisk litteratur stigende. I 2000 og 2012 gik nobelprisen i litteratur til kinesiske forfattere. Og nu er en række danske forlag begyndt at oversætte og udgive kinesisk litteratur, skriver biblioteket.

På biblioteket i Sønderborg kan du torsdag den 30. januar klokken 16 komme med til Rakel Haslund-Gjerrilds foredrag ”Futuristiske Beijing, fabrikspoesi og bønder i oprør”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rakel Haslund-Gjerrild er forfatter, oversætter og sinolog med særligt fokus på kinesisk litteratur. Hun vil kigge nærmere på tendenser i moderne kinesisk litteratur og dykke ned i de væsentligste værker, som er oversat til dansk inden for de seneste fem år.

Til arrangementet vil der være et let traktement fra Café Smag og derfor skal der købes billetter til arrangementet senest tirsdag den 28. februar.

Billetterne finder du HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...