Kinesiske Dage – igen med et omfattende program

15. januar 2020 Kultur

Traditionen tro skydes begivenheden i gang med det kinesiske nytårsshow i Koncertsalen Alsion, hvor alle billetter er udsolgt. Ugen efter, 24. januar, kan alle interesserede deltage i ”Spring Festival Galla” og festfyrværkeri på MultiKulturhuset. Her streamer arrangøren direkte fra det årlige show i Beijing, hvorefter festlighederne kulminerer klokken 17 med fyrværkeri ud over Alsund.

Nørre Havnegades havnefront og Multikulturhusets balkoner giver den bedste udsigt til fyrværkeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de efterfølgende uger byder programmet på en bred pallette af arrangementer for store og små. Det populære foredrag med smagsprøver på te kommer nu igen på engelsk, særligt for at imødekomme den store efterspørgsel fra studerende, der her har været. Det samme er bibliotekets børneteaterforestilling, der i år er en ny version af H.C. Andersens eventyr, Nattergalen. Sønderborg Tai Chi-klub tilbyder gratis prøvetimer, International Ciné Club har en kinesisk blockbuster i sit program, og der er kinesiske brætspil på Mejeriet og på biblioteket. Yderligere vil der være litteratur- og erhvervsforedrag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Event.

Traditionen med det bredt favnende program, der viser det moderne Kinas mange facetter, er vigtigt for Sønderborg Kommune.

“Det er en kulturinvestering for at skabe nysgerrighed og viden om et vigtigt samarbejdsland i den globale verden, vi er en del af. I Sønderborg Kommune har vi en mange kulturprojekter med vores geografisk nære nabolande. Det er naboer, som vi deler gammel kultur med. Kinesiske Dage markerer et samarbejde med en ny global kulturnabo, som Kina jo er”, siger Jesper Kock, konstitueret formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Lige som i Kina…

Kinesiske Dage slutter festligt af 8. februar med et ”Mini China Town” og lanternefest for hele familien på Sønderborghus. Programmet byder blandt andet på mad, optræden, lege, workshops og film. Alle interesserede vil kunne opleve stemningen, synet, lydene og duftene fra et kinesisk marked.

Her vil det populære te-foredrag finde en ny form, familier kan tegne kinesiske tegn og lege lege, børn som voksne kan se tegnefilm eller storfilm, høre om hvorfor Sønderborg Kommune hvert år fejrer kinesiske dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Yderligere kan man lave sine egne lanterner og lykkeblomster, som man kan sætte ud i Mølledammen med gode, lykkebringende ønsker for det ny år – lige som de gør det i Kina.

Kinesiske Dage foregår i 2020 i tidsrummet 17. januar – 8. februar. Læs mere om alle arrangementer og tilmeld dig HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...