Kirsten Bielefeldt er ny formand i Ældrerådet

13. januar 2022 Sønderborg

Kirsten Bielefeldt, som ved efterårets valg til Ældrerådet fik flest stemmer – 1733 – er ny formand. Dieter Jessen, der frem til årsskiftet var medlem af Byrådet, er ny næstformand. Ældrerådet er talerør over for politikerne for de knapt 24.000 borgere i kommunen, der er 60 år og derover.

Valget til ældrerådet blev for første gang i Sønderborg Kommune gennemført som fremmødevalg i stedet for brevafstemning. Valget foregik samtidig med valget til byråd og regionsråd den 16. november og valgdeltagelsen på 56,2 procent var en forbedring på ca. 12 procent i forhold til ældrerådsvalget fire år tidligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men der er stadig for mange, der ikke ved, hvad Ældrerådet er, og hvad vi arbejder med. Det er én af de opgaver, vi må arbejde på at løse”, siger den nyvalgte formand, Kirsten Bielefeldt i en pressemeddelelse. Hun stillede op til valget til Ældrerådet for første gang.

”Jeg er meget ydmyg over og glad for valgresultatet, men især glæder jeg mig over, at vi er et stærkt hold med enormt mange kompetencer – et rigtig godt team, hvor opgaverne kan fordeles bredt”.

Ældrerådet har sit første ordinære møde efter konstitueringen mandag den 24. januar, men Kirsten Bielefeldt er ikke i tvivl om, at ensomhed bliver et af de temaer fra det tidligere ældreråds agenda, som det nye ældreråd vil arbejde videre med.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil uden tvivl også sætte fokus på boligformer for seniorer, gerne i et samarbejde med kommunens boligforeninger. Og fællesskaber, seniortilbud og sundhed, som alt sammen er midler imod ensomhed vil uden tvivl også indgå”, siger Kirsten Bielefeldt, som er optaget af, at det nye ældreråd også får en introduktion til kommunens institutioner og det enorme foreningsliv, der er på seniorområdet.

”Frivillige står bag en fantastisk vifte af tilbud til borgerne, og jeg tror på, at vi i dialog med foreningslivet kan hjælpe med at gøre hinanden synlige og dermed gøre flere opmærksom på de muligheder, der er for at være med i fællesskaber”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over Kirsten Bielefeldt, Ulkebøl, og Dieter Jessen, Broager, blev Tommy Andersen, Langesø, Orla Skovlund Hansen, Gråsten, Thorkild Jacobsen, Sønderborg, Bruno Clausen, Tandslet, Birgit Nebel, Guderup, Marianne Raarup Nielsen, Vester Sottrup, og Kaj Ove Larsen, Broager, valgt.

Af de ni medlemmer er kun Thorkild Jacobsen og Bruno Clausen gengangere fra det foregående ældreråd.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...