Klatreklub: Mere spænding på vej til toppen

24. oktober 2014 Frivillige
IMG_8630

Fredagskursus i Sønderborg Klatreklub. Foto: Bo Bach Jensen.

Fredag aften fik en gruppe klatrere fra Sønderborg Klatreklub fornøjelsen af at klatre på en lidt mere spændende måde end den, de er vant til, når de begiver sig op og ned ad væggene i Humlehøjhallen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For det meste er klatrene sikret med en line, der er sat i sikringspunkterne, inden de begiver sig opad. Men lige nu er vi i gang med et kursus, der gør, at klatrene sikrer sig selv efterhånden, som de når op”, siger Jesper, der er med på instruktørholdet. Han peger på en af klatrene, så vi kan se, at hans selv har sikringslinen med op.

Når klatrene hidtil har været på væggen, så er det med stram line, så der ikke sker et egentligt fald, hvis grebet smutter.

IMG_8626

Martin kom både op og ned i det tempo, han havde håbet på. Foto: Bo Bach Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men her falder de jo et stykke, inden linen bliver stram og har en psykisk virkning på klatreren, at han eller hun ved, at turen kan ende med et fald på en meter. Det kræver også konstant koncentration fra sikringsmanden, der ikke ved, om der pludseligt kommer et voldsomt ryk linen og er han ikke opmærksom, kan han ryge ind i væggen.”.

Herlige rammer

Sønderborg Klatreklubs medlemmer har selv sat klatrevæggene op i Humlehøjhallen og medlemmerne synes, de første par år i de rammer har været herlige.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er fedt, vi er i nogle rammer med flere idrætsgrene , fordi det er inspirerende på kryds og tværs. Og det er jo inspirationen, der får flere i gang med at bevæge sig”, siger Martin Lindgren Grønvall til SønderborgNyt. Han er en af dem, der bruger en fredag aften for at lære at klatre på en ny måde i forhold til den, hvor der hele tiden er en stram line, der udgør sikkerheden.

Makker-tjek

IMG_8706

Jesper holder godt øje med Martin, der er på vej op. Foto: Bo Bach Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det allerførste klatrer og sikkerhedmand gør, det er at lave et makkertjek. De ser hinandens udstyr efter og sikrer sig, at det sidder korrekt. Det er en del af kurset at gøre det”, siger Jesper til SønderborgNyt.

For at få certifikat eller tilladelse til at sikre sig selv undervejs på klatreturen, skal man gennem et kursus, der består af tre moduler.

“Og næste gang skal klatreren lade sig falde, så både han og sikringsmanden oplever, hvordan det er. Det gør det lettere for dem begge at håndtere, når det sker uvarslet”, siger Jesper. Flere kursusdeltagere hørte, hvad Jesper sagde, men troede ikke helt deres egne ører.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvad skal vi?”

Vil du nå toppen?

Hvis du har mod på arbejde dig til tops, så er du velkommen i Sønderborg Klatreklub, som du kan læse mere om på deres hjemmeside, som du finder HER

Klubben er for drenge, piger, mænd og kvinder i alle aldre.

 

Se flere billeder af de unge klatrende mennesker HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...