Klima: Fredag træder Paris-aftalen i kraft

31. oktober 2016 Erhverv

Fredag tages der et stort skridt i den globale klimaindsats. Der træder Paris-aftalen nemlig i kraft, idet antallet af lande, der har tiltrådt aftalen nu er langt over de minimum 55, der kræves for at ratificere den. Aftalen betyder blandt andet, at det internationale samfund et blev enig om at holde den globale opvarmning under to grader celsius og med en ambition om, at det holder sig på kun halvanden grad, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der fremadrettet globalt bakkes op om klimaindsatsen i endnu højere grad end tidligere, og det glæder Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, der selv var med i Paris i december 2015, hvor aftalen blev indgået.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt for klimaet og er samtidigt et meget, meget interessant springbræt for Bright Green Business. Alene i ulandene udløser aftalen årlige investeringer i klimaløsninger på 200 milliarder dollars. Og i det hele taget forventes Paris-aftalen at skabe et kæmpe marked for vækst og grønne jobs, og der har vi jo et meget stærkt udgangspunkt her i Sønderborg”, fortæller borgmester Erik Lauritzen, der både glæder sig over et mere grønt, globalt tankesæt og de vækstmuligheder man som grøn kommune dermed kan opnå.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er nemlig med ProjectZero allerede en global klimafrontløber, og har vist, at man som kommune og by kan skabe resultater gennem ambitiøse mål og koordinerede handlinger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...