Klima: Fredag træder Paris-aftalen i kraft

31. oktober 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Fredag tages der et stort skridt i den globale klimaindsats. Der træder Paris-aftalen nemlig i kraft, idet antallet af lande, der har tiltrådt aftalen nu er langt over de minimum 55, der kræves for at ratificere den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen betyder blandt andet, at det internationale samfund et blev enig om at holde den globale opvarmning under to grader celsius og med en ambition om, at det holder sig på kun halvanden grad, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der fremadrettet globalt bakkes op om klimaindsatsen i endnu højere grad end tidligere, og det glæder Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, der selv var med i Paris i december 2015, hvor aftalen blev indgået.

“Det er vigtigt for klimaet og er samtidigt et meget, meget interessant springbræt for Bright Green Business.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alene i ulandene udløser aftalen årlige investeringer i klimaløsninger på 200 milliarder dollars. Og i det hele taget forventes Paris-aftalen at skabe et kæmpe marked for vækst og grønne jobs, og der har vi jo et meget stærkt udgangspunkt her i Sønderborg”, fortæller borgmester Erik Lauritzen, der både glæder sig over et mere grønt, globalt tankesæt og de vækstmuligheder man som grøn kommune dermed kan opnå.

Sønderborg er nemlig med ProjectZero allerede en global klimafrontløber, og har vist, at man som kommune og by kan skabe resultater gennem ambitiøse mål og koordinerede handlinger.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Kultur, Sønderborg

Søndeborghus og andre spillesteder varmer op til livekoncerterne

23. april 2021 Kultur

Spillestederne ser frem til den 6. maj, hvor de igen må åbne dørene og lukke publikum ind til livekoncerter. Indtil da er otte spillesteder gået sammen for at skabe en festival, som varmer op til den store genåbning. Warm Up Festival udgøres af otte streamingkoncerter på tværs af spillestederne som det sidste online-skridt mod livekoncerterne. […]

Læs mere...