Klimamålet: Epos har skiftet gasfyret ud med et højteknologisk pillefyr

1. januar 2017 Augustenborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Efterskolen Epos har op til årsskiftet taget et stort skridt i forhold til at gøre skolens varmesystem mere bæredygtigt, og bidrage til kommunens ambitiøse målsætning om at blive CO2 neutral i år 2029.

Det gamle gasfyr, som har kørt siden Danebod Højskoles tid, er nemlig blevet udskiftet med et energieffektivt pillefyr. Desuden er der ført nye og velisolerede varmerør.

Stenene, som kom frem under gravearbejdet, er flyttet ned til skolens vådområde. Her bidrager de som habitat for et mere mangfoldigt dyreliv, et led i Epos’ Vild med vilje-projekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er tale om efterskolens største investering til dato, siden Epos i 2014 overtog de gule højskolebygninger i Fynshav.

Investeringen på ca. 1,5 millioner kr. vil ifølge beregningerne, kunne tjene sig selv hjem på under 10 år, skriver efterskolen i en pressemeddelelse.

Det nye varmesystem er bygget op som en såkaldt kaskadeløsning med flere uafhængige pillefyr, hvilket gør det muligt, at energiforbruget kan køres ned på et minimum i sommerperioden.

Desuden er det tænkt ind, at systemet skal kunne udvides med solfangere, ligesom det kan forbindes med en elektronisk vejrudsigt for løbende at justere varmeproduktionen efter behovet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. maj 2021 COVID-19, Sydals

Coronasmitte i to klasser på Hørup Centralskole

10. maj 2021 COVID-19

To elever fra Hørup Centralskole er lørdag testet positive i en pcr-test. Eleverne og forældre til de berørte klasser og medarbejdere er kontaktet og sendt til test og i selvisolation. Smittetilfældene betyder, at de to klasser, som eleverne går i, samt udvalgte lærere er identificeret som nære kontakter. De skal testes med pcr-test tirsdag og […]

Læs mere...