Klimapartnerskab på tur i Sønderborg

28. august 2020 Samfund

Lene Espersen og Gunde Odgaard, begge særdeles aktive medlemmer af regeringens Klimapartnerskab for Byggeri og Anlæg, var forleden på ZEROtour i Sønderborg-området.

Anledningen var, at Klimapartnerskabet for Byggeri & Anlæg i foråret 2020 er kommet med 35 forslag til at spare på energien, reducere byggeriets CO2-aftryk og skabe bæredygtigt byggeri.

Lene Espersen og Gunde Odgaard ønskede at diskutere mulighederne for at inddrage naboernes huse i renoveringen og gennem konsortier skabe attraktive løsninger for boligejerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

ZERO-inspirationsturen blev en levende workshop-dag med mulighed for – undervejs på busturen og på de indlagte parcelhus-pitstop – at diskutere både udfordringer og løsninger når energirenoveringen skal op i samfundets højeste gear.

Bygninger tegner sig for ca. 40 procent af energiforbruget og nationalt ca. 20 procent af CO2-udledningen: Derfor udgør boliger og bygninger et vigtigt indsatsområde, når der skal spares på energien og skabes et CO2-neutralt Sønderborg i 2029.

Denne artikel er bragt i samarbejde med ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...