Klimarigtigt: Slut med gratis platicposer i Helsam

2. november 2018 Erhverv

Fremover får du ikke automatisk en pose med, når du handler i Helsam på Jernbanegade i Sønderborg. Helsekostbutikken vil nemlig gøre en aktiv indsats for at få folk i Sønderborg til at genbruge plastikposer, og derfor indføres en ny bærepose, der udover at være mere miljøvenlig også koster penge.

“Vi vil gerne sætte mere fokus på vores plastikforbrug, og på den her måde kan vi forhåbentlig få folk til at tænke over, om de virkelig behøver en ny pose. Det er jo også de små ting, der gør en forskel for miljøet, og det vil vi gerne minde folk om”, fortæller Lisbeth Ganderup, der er butiksbestyrer i Helsam Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælles ansvar

Lisbeth Ganderup mener, at det er vigtigt, at detailhandlen tager ansvar, når det kommer til miljøet.

“Detailbutikkerne giver ofte bare automatisk en plastikpose med uden at vide, om kunden egentligt har behov for det. Ved at ændre det kan vi måske få nogle til at vælge posen fra og genbruge en plastikpose, de allerede har. Vi er jo i kontakt med mange kunder i løbet af en dag, og kan vi få bare en enkelt til at ændre sin adfærd, ville det jo være skønt”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Overskuddet fra bæreposerne går til miljøorganisationen Plastic Change, som kæmper for at nedbringe danskernes brug af plastik. Udover de nye bæreposer, som er produceret af 80 procent genbrugsmateriale, indfører Helsam Sønderbog også et nyt indkøbsnet lavet af brugte plastikflasker.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...