Klimastrejke: Unge kan ikke stemme – men de kan strejke

29. januar 2019 Samfund

Indtil videre er der planlagt ti klimastrejker i Danmark på fredag: I København, Aarhus, Aalborg, Odense, Viborg, Sønderborg, Roskilde, Ribe, Vejle, Svendborg – og Thorshavn på Færøerne.

Vi – elever, studerende og andre bekymrede borgere – samles foran Rådhuset i Sønderborg, Christiansborg eller et af de andre rådhuse rundt omkring i landet for at markere, at al politik er klimapolitik.

Og vi kræver, at politikerne tager klimakrisen seriøst.

I Sønderborg vil der være kaffe/te og kage til alle der kommer – husk egne kopper til kaffe/te. Der er aktiviteter til alle aldre. Til yngre børn fra folkeskoler eller børnehaver har vi workshops, hvor man kan lave armbånd og skrive eller male på dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også andre workshops, hvor man kan lave sit eget banner, skrive sit eget citat på en plakat eller skrive et brev til politikerne som vi sender samlet afsted.

Sidste gang blev der skrevet over 25 breve som Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen tog med til klimatopmødet i Polen til COP24.

Der vil være musik i løbet af dagen af lokale musikere og bands, taler, digte og Åben Scene – hvis man selv har lyst til at fremvise sit synspunkt på klimakrisen på den måde man selv ønsker det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi slutter med en march til Alsion og tilbage igen, skriver arrangørerne

Til sidste klimastrejke strejkede flere tusinder elever fra hele Danmark, og vi forventer at deltagelsen vil være endnu større denne gang.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...