Kokkefaglærer fra Haiyan lærer i Det Nye Spisested

10. november 2015 Erhverv

Mandag og tirsdag har Klaus Græns i Det Nye Spisested i Sønderborghus en kokkefaglærer fra Sønderborgs

IMG_3607

Hui Tao i gang med at skære ænder.

venskabsby Haiyan i Kina i praktik.

“På kokkeskolen i Haiyan arbejder vi sammen med EUC Syd, så i fremtiden får danske kokke mulighed for at komme til Kina og lære”, siger den kinesiske kokkefaglærer Hui Tao.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det med at rejse ud, når man lige er udlært er alletiders. Sådan lidt som naverne. Vi skal ud og hente inspiration og så hjem og rulle det ud i de danske restauranter”, siger Klaus Græns fra Det Nye Spisested i Sønderborghus.

“I Kina gør vi rigtigt meget ud af grøntsager og vi skærer dem rigtigt flot ud, så de ligger indbydende på fadene”, siger Hui Tao til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at i nogle egne af Kina er der tradition for, at det er fisk, der især sættes på bordet. Andre egne i det store land har andre traditioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi prøver at holde igen med kød, fordi det er miljøbelastende”, siger den kinesiske kokkefaglærer.

Samarbejde med mange lande

“Når vi skal udvikle og selv og kokkefaget er det vigtigt, vi rejser ud til forskellige lande. Jo flere lande, der udveksler

Klaus Græns og Hui Tao har kun to dage sammen.

Klaus Græns og Hui Tao har kun to dage sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

madtraditioner jo bedre er det.

“Og fra Kina kan vi lære meget om grøntsager, som de gør rigtigt meget i”, siger restauratøren i Det Nye Spisested. Klaus Græns er også sikker på, at indvandring i Danmark har sat spor hjemme ved kødgryderne.

“Hvis ikke vi havde haft indvandring, så havde vi stadig hængt i flæskesteg og forloren hare i de mange hjem”, siger Klaus Græns til SønderborgNYT.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...