Kolja Blacher gæster Sønderborg med sit imponerende Play & Direct-koncept

15. september 2020 Kultur
Kolja Blacher. Pressefoto
Kolja Blacher. Pressefoto

Kolja Blacher er efterhånden blevet en fast gæst i Sønderjyllands Symfoniorkester med sit anerkendte Play & Direct-koncept og den 17. september i Sønderborg går det atter løs med en intens koncert, hvor både musikere og publikum sidder helt ude på stolekanten.

Der opstår en intensitet og et bestemt udtryk, som er helt unikt for netop disse koncerter med Kolja Blacher, hvor han leder orkestret fra 1 pulten, skriver symfoniorkestret.

Det kræver nemlig noget helt særligt fra orkestret fra første prøvedag, for fraværet af en dirigent gør, at hver enkelt musiker og instrumentgrupperne indbyrdes i endnu højere grad end sædvanlig får ansvar for den samlede opførelse af værkerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den øgede opmærksomhed er med til at musikerne oplever musikken på en helt anden måde og det giver sig til udtryk i en høj koncentration og dyb intensitet, som publikum tydeligt vil kunne mærke og man vil på den måde opleve et symfoniorkester arbejde sammen på en helt speciel måde.

Bartók, Mozart og Beethoven

De tre værker på programmet er nøje udvalgt af Kolja Blacher og med særlige hensyntagen til hans Play & Direct-koncept. Koncerten begynder med Divertimento af ungarske Béla Bartok, hvis store interesse for ungarsk folkemusik havde stor effekt på hans kompositioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Mozarts violinkoncert nr. 4 er Kolja Blacher solisten, der fremfører tonerne skrevet af det dengang kun 19-årige musikgeni og sidst men ikke mindst rundes koncerten af med Beethovens festlige og fremragende 8. symfoni.

Koncertintroduktion

Der er koncertintroduktion kl. 19.00, en time før koncerten og Corona-situationen gør, at det kræver tilmelding at deltage i introduktionen og det sker via mail til info@sdjsymfoni.dk.

Billetter til koncerten finder du på symfoniorkestrets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...