Kom med dine ideer til fremtidens kultur

8. januar 2020 Kultur

Forud for årets Kulturforum opfordrer Sønderborg Kommune borgere og foreninger til at komme med forslag til nye kulturelle tiltag for 2020-21 samt at indstille sin favorit-kandidat til den nyindstiftede kulturpris Kompasnålen. Der er åbent for forslag hele januar måned.

Hvor skal Sønderborg Kommunes kulturindsats bevæge sig hen de næste to år? Den kurs skal deltagerne på årets Kulturforum være med at udstikke, når de mødes 7. marts kl.10-13 på Ungdomskulturhuset Mejeriet i Sønderborg. Samme dag vil kommunens nye kulturpris, Kompasnålen – her peger Kulturkompasset hen, blive uddelt sammen med en præmie på 10.000 kroner. Inden da skal der imidlertid forslag på bordet.

Indsend din idé

Sønderborg Kommune har brug for gode kulturelle ideer og tiltag fra alle interesserede borgere, foreninger og organisationer. Derfor kan interesserede i hele januar måned komme med forslag til indhold til kulturhandleplan 2020-2021, som vil blive diskuteret på årets Kulturforum. Efter Kulturforum vil politikerne tage stilling til Sønderborg Kommunes kulturhandleplan 2020-2021, der er kommunens kulturelle rettesnor for initiativer og retning de næste to år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om Kompasnålen, den nye kulturpris

På Kulturforum 2020 bliver der for første gang uddelt en ny kulturpris, ”Kompasnålen – her peger Kulturkompasset hen”. Kulturprisen gives til en person eller forening, som på frivillig basis yder en indsats for kulturlivet i kommunen, der sætter retning – som udvikler, er nytænkende eller fremsynet.

Kulturprisen er på 10.000 kroner. En kulturprisjury vil udvælge tre nominerede og en vinder ud af de indkomne indstillinger. Vinderen af prisen offentliggøres 7. marts på Kulturforum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Få alle navne på bordet

Jesper Kock, konstitueret formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, opfordrer alle til at bruge noget tid på tænke over, om de ikke kender en frivillig, der trænger til et klap på skulderen for sin utrættelige indsats inden for kulturen. Han opfordrer til, at der også kigges uden for de gængse rammer, da kulturarbejde favner bredt.

“Summen af alle de mange kulturaktører her i kommunen gør, at vi faktisk er noget særligt. Det omfatter også mennesker, som måske ikke selv tænker over, at deres indsats betyder noget – at kulturen på et givet sted måske ville falde fra hinanden, hvis vedkommende ikke var der. Jeg tænker på unikke kulturskabere, der giver vores område sin særlige DNA på hver deres måde. Nogle er kendte af mange, andres indsats er kendt og elsket af nogle få. Lad os få alle deres navne på bordet. De fortjener det”, siger Jesper Kock, der som medlem af kulturpris-juryen ser frem til at læse forslagene til kandidater til kulturprisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frist

Frem til 31. januar kan alle interesserede indstille kandidater til kulturprisen samt indsende ideer til kulturen i Sønderborg Kommune. Læs mere HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...