Kom med til mad og musik-arrangementer som i 1920

8. oktober 2020 GF2020

Sønderborg Kommune inviterer til fællesspisning og koncert som led i sin markering af 100 året for Genforeningen.

Solæg, medister, brødtort og hvidkål, som kun bedstemor lavede det. Tilsæt tidens toner, og man har opskriften på tre genforenings-festaftener i Gråsten, Nordborg og Sønderborg i oktober og november.

Det begynder 23.

Artiklen fortsætter under annoncen

oktober i Det gamle Rådhus i Gråsten. 30 oktober kommer turen til Hotel Nørherredhus i Nordborg. Sønderborghus i Sønderborg lægger rammerne om det sidste arrangement, der foregår 12. november.

Hver aften begynder fællesspisningen klokken 18, hvor maden består af lokale retter, som de tilberedes på Als og Sundeved.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmet byder også på et oplæg ved forfatter Unna Hviid. Hun tager afsæt i sin novelle, Genforeningen, der handler om vandrelærer Andreas Jensen.

Klokken 20 overtager et særligt jubilæumsorkester med professionelle musikere under Dansk Musiker Forbund styringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De spiller musik fra et helt århundrede, herunder naturligvis kendte klassikere fra 1920 og frem til i dag. Koncerterne har gratis entre.

Arrangementet er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020 og er støttet via Sønderborg Kommunes Genforeningen 2020 Pulje.

Du kan deltage, når Sønderborg Kommune i oktober vært ved tre fællesspisninger og koncerter med retter og koncerter, der staver Sønderjylland med stort S.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt efter sted koster maden 150 – 200 kroner plus drikkevarer,

Det er muligt at erhverve billetter til enten en hel aftens program eller til mad og musik særskilt. Billetter og mere information kan du finde her..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk