Kom og hør historien om Margrethe den 1. der samlede Norden

27. marts 2022 Kultur
Kristian Kjær Nielsen. Pressefoto
Kristian Kjær Nielsen. Pressefoto

På biblioteket i Broager kan du torsdag 31. marts fra klokken 16:30 høre Kristian Kjær Nielsen fortælle historien om Margrete Valdemarsdatter – dronningen der samlede Norden.

I 1412 døde Margrete Valdemarsdatter, som vi i dag kalder dronning Margrete den 1., på sit skib, der lå for anker ved Okseøerne, skriver biblioteket.

Margrete regnes som et af de største politiske talenter, der har regeret Danmark. Efter at have samlet hele Norden, var hun nu sejlet til Flensborg for at få ordnet forholdet til de urolige holstenske grever og her blev hun syg i forbindelse med udbrud af en epidemi i den store slesvigske by.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kristian Kjær Nielsen fortæller om Margretes liv fra hun blev født som Valdemar Atterdags datter og til hendes død på Flensborg Fjord, og han vil tage os med et dyk ned i Middelalderens spændende Danmarkshistorie.

Du finder en billet på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...