Kom og hør om Genforeningsprogrammet

6. januar 2020 GF2020

I år er det 100 år siden, at Sønderjylland blev en del af Danmark. I perioden den 10. januar til den 12. juli vil hundredvis af arrangementer over hele landet på hver deres måde markere Genforeningen.

I Sønderborg Kommune har et væld af organisationer og foreninger i samarbejde med kommunen skabt et stort og alsidigt program.

Det vil udvalgte aktører gerne fortælle alle interesserede mere om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor inviterer Sønderborg Kommune til lancering af programmet på Sønderborghus torsdag den 16. januar klokken 17.

Her vil interesserede kunne opleve højdepunkter fra de mange arrangementer i ord, sang, musik og opvisning.

På programmet står blandt andet Sønderjyllands Symfoniorkester, Sønderjysk Pigekor, Als Performance Academy samt tale ved borgmesteren og fællessang.

De to historikere og bogaktuelle forfattere, Axel Johnsen og Simon Kratholm Ankjærgaard motiverer markeringen i 2020 med nedslag i historien i relation til Genforeningen.

“Jeg glæder mig til, at vi kan skyde Genforeningen 2020 i gang i Sønderborg Kommune. Der ligger over et års forberedelser bag, og mange foreninger og organisationer ud over hele Sønderborg Kommune er sammen om et bugnende program”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Hver på deres måde vil disse arrangører synliggøre, hvor alsidigt, man kan fejre 100 året for genforeningen. Der er både fest og alvor. Nutidens glæde og fordragelighed sker i lyset af, at det engang var svært.

“Det er noget vi alle har kæmpet for i hele grænselandet. Det er ikke kommet af sig selv”, siger Erik Lauritzen, der ud over at være borgmester også er medlem af præsidiet for markeringen af hele Genforeningen 2020.

Det er gratis at deltage i programlanceringen i Sønderborghus den 16. januar klokken 17, og det kræver ikke tilmelding.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk