Kom og hør om Genforeningsprogrammet

6. januar 2020 GF2020

I år er det 100 år siden, at Sønderjylland blev en del af Danmark. I perioden den 10. januar til den 12. juli vil hundredvis af arrangementer over hele landet på hver deres måde markere Genforeningen.

I Sønderborg Kommune har et væld af organisationer og foreninger i samarbejde med kommunen skabt et stort og alsidigt program.

Det vil udvalgte aktører gerne fortælle alle interesserede mere om. Derfor inviterer Sønderborg Kommune til lancering af programmet på Sønderborghus torsdag den 16. januar klokken 17.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her vil interesserede kunne opleve højdepunkter fra de mange arrangementer i ord, sang, musik og opvisning.

På programmet står blandt andet Sønderjyllands Symfoniorkester, Sønderjysk Pigekor, Als Performance Academy samt tale ved borgmesteren og fællessang.

De to historikere og bogaktuelle forfattere, Axel Johnsen og Simon Kratholm Ankjærgaard motiverer markeringen i 2020 med nedslag i historien i relation til Genforeningen.

“Jeg glæder mig til, at vi kan skyde Genforeningen 2020 i gang i Sønderborg Kommune. Der ligger over et års forberedelser bag, og mange foreninger og organisationer ud over hele Sønderborg Kommune er sammen om et bugnende program”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver på deres måde vil disse arrangører synliggøre, hvor alsidigt, man kan fejre 100 året for genforeningen. Der er både fest og alvor. Nutidens glæde og fordragelighed sker i lyset af, at det engang var svært.

“Det er noget vi alle har kæmpet for i hele grænselandet. Det er ikke kommet af sig selv”, siger Erik Lauritzen, der ud over at være borgmester også er medlem af præsidiet for markeringen af hele Genforeningen 2020.

Det er gratis at deltage i programlanceringen i Sønderborghus den 16. januar klokken 17, og det kræver ikke tilmelding.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...