Kom og hør om ‘Velkommen til bagsiden’

22. oktober 2019 Kultur

Tag med på en rejse tilbage til en eksotisk tid – 1800-tallet – og stift bekendtskab med den sidste hofnar på Augustenborg Slot, præstedatteren fra Fredericia som skiftede køn og blev sæbefabrikant, en sort plantageslave som gik i land på Skagens Gren flere år efter slavetransporternes ophør – og andre af danmarkshistoriens fraklip.

Poul Duedahl fortæller

Biblioteket i Sønderborg har tirsdag 29.

Artiklen fortsætter under annoncen

oktober inviteret Poul Duedahl til Multihuset Ulkebøl klokken 17. Her fortæller han om de menneskelige vildfarelsers historie, om eksperimenter der gik galt, kampe der blev tabt og ideer som ingen længere abonnerer på. Fortællinger, som kan være svære at få øje på, og som understreger den gamle sandhed om, at det som regel er sejrherren, der skriver historien.

Hør om en tid, hvor samfundsordenen byggede på kadaverdisciplin og samfundsfjender blev tortureret, brændemærket og halshugget. En tid hvor sindssygdom blev pryglet væk, mens forbrydere blev isolationsfængslet til de blev gale for så at blive eksporteret til udlandet på en enkeltbillet. En tid med statsstøttet sørøveri og lakuner af lovløshed. Og en tid hvor enkelte lod sig hverve af en kyssekult, mens andre solgte deres sjæl til Djævelen, skriver biblioteket.

Poul Duedahl er lektor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet og forfatter til den anmelderroste bog ”Velkommen på bagsiden”.

Mød bare op, gratis entré

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk