Kom tættere på resten af verden med Alsie Express

26. marts 2015 Erhverv

Søndag den 29. marts er skiftedag for passagerne hos Sønderborgs flyselskab Alsie Express, når ankomst- og afgangsterminal i Københavns Lufthavne ændres til Terminal 2. Og dermed kommer flypassagererne nu tættere på de internationale afgange, metro og regionaltog.

For indenrigspassagerer bliver det lettere og hurtigere at nå ind til København, Hovedstadsområdet og Sydsverige og for transitpassagerer bliver det lettere og hurtigere at nå frem til forbindelsesflyene ud i verden.

Konkret bliver Alsie Express fly parkeret ved gate A7 og A9, og dermed blandt de gates, som de internationale flyforbindelser benytter. Ændringen er et resultat af Københavns Lufthavns beslutning om at lukke indenrigsterminalen. Passagererne til Sønderborg skal samtidig benytte de samme sikkerhedsfaciliteter som lufthavnens øvrige passagerer. For at undgå kødannelser er lufthavnen i øjeblikket ved at udvide security-banerne med et par ekstra sluser.

Artiklen fortsætter under annoncen

alsie– Vi håber, at endnu flere vil benytte luftbroen fra Sønderborg til København, når de skal videre ud i verden. Nu ankommer de jo stort set midt i transithallens indkøbscenter. Derfra er der ikke langt til de øvrige gates. For passagerer der skal videre til møder i København eller Sydsverige bliver der let adgang til både taxa, metro og regionaltog”, siger Alsie Express adm. direktør Henrik Therkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra natten mellem den 28. og 29. marts samler Københavns Lufthavn alle flyafgange og ankomster i Terminal 2 og 3 og Alsie Express oplyser til Sønderborg Nyt, at man skal være særligt opmærksom på, at det ikke er muligt at checke ind i Terminal 2. Check-in sker udelukkende i Terminal 3.

(artiklen fortsætter under billedet)

cph-oversigtskort-1200

Artiklen fortsætter under annoncen

– Al begyndelse er svær. Derfor anbefaler vi vores passagerer at komme i lidt ekstra god tid. Vi vil, i de første par dage, have ”udstationeret” medarbejdere i Lufthavnen til at assistere vores passagerer og gøre alt hvad vi kan for at afrejsen bliver så komfortabel som mulig. Samtidig har Københavns Lufthavn lovet os at gøre, hvad de kan for at tingene bliver lige så smidige, som vi kender det i dag fra indenrigsterminalen”, fortæller Henrik Therkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Alsie Express sætter landingshjulene ned i København taxier flyet til Finger A gate 7 eller 9 i Terminal 2 og passagerer med bagage får denne udleveret fra bånd 5.Fra ankomsthallen i Terminal 2 er der direkte adgang til Metro, regionaltog, busser, taxi, udlejningsbiler og de store parkeringshuse.

Skal der rejses videre ud i verden med, er det blot at finde den gate i Terminal 2 eller 3 og rejser man med SAS sørger Alsie Express for at bagagen kommer sikkert frem til din slutdestination.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når passagerne skal fra København til Sønderborg sker check-in i Terminal 3. Det kan ske på alle check-in automater, uanset om det er Lufthavnens eller SAS’ automater. Der er opstillet 30 automater i stations- og selve terminalområdet.

Skal du have bagage med, er der mulighed for selv at mærke bagagen til Sønderborg og efterfølgende placere den på et af de mange ”Self Service Baggage Drops”. Alternativt kan check-in ske ved en af de mange SAS check-in skranker i Terminal 3.

Herefter fortsætter passagererne til det store Security Check-område på første sal i Terminal 2 og herefter videre til A7/A9 i Terminal 2.

cph-terminalskifte-t2-680x454-400x350Et minus ved ændringerne er dog, at Københavns Lufthavn har pålagt alle selskaber, der beflyver indenrigsruterne ud af København en passagerafgift på 30 kr. Det betyder, at flybilletten fra København til Sønderborg bliver 30 kr. dyrere end den modsatte vej.

– Vi finder afgiften urimelig. Vi har været i kontakt med både politikere og andre interessenter for at få droppet afgiften, men desværre uden held. Nu kan vi så blot håbe på, at det fælles security-check ikke bliver en begrænsende flaskehals for indenrigstrafikkens fleksibilitet. Det kan ingen være tjent med”, slutter Henrik Therkelsen.

Afhængig af billettypen koster det i dag mellem 495 kr. og 1.325 kr. at benytte luftbroen mellem Sønderborg og København og turen tager blot 35 minutter.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Sundeved, Erhverv

Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved

Nature Energy, der ønsker at etablere Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst. Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune […]

Læs mere...