Kom til Revets Dag på Fluepapiret

19. august 2018 Samfund

Foreningen Als Stenrev har genskabt 19 nye stenrev på otte områder rundt om Als og har hermed været med til at lave Danmarkshistoriens største ikke statsfinansierede naturgenopretningsprojekt. I Danmark har man igennem tiderne hentet store mængder af sten op af de danske farvande. De sten er brugt til havnebyggerier og moler.

Det betyder, at der i dag kun findes fem procent af den mængde sten, der var for 200 år siden, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Havets oaser

Store sten på havbunden eller i bunker kaldes også for “havets oaser”. De danner unikke og livsvigtige levesteder for havets mange dyr og planter, som har brug for stenene som skjul og levested.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at gøre ellers svært tilgængelige stenrev nemmere at besøge og bruge, lavede foreningen Als Stenrev formidlingsrevet “Tritons rev” ved Fluepapiret i 2016. Stenrevet er nu blevet indtaget af havets dyr og planter og er blevet til et fantastisk spændende sted at snorkle og opleve noget af havets natur under overfladen. Det er formidlingsrevet, som danner rammerne for “Revets dag” , der finder sted på lørdag, hvor formanden for Foreningen Als Stenrev, Aase Nyegaard, byder velkommen kl. 12.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derefter vil der være mulighed for:

at komme med Naturskolerne og dykkerklubberne på snorkeltur på revet.

at besøge Foreningen Als Stenrev, som vil fortælle om stenrevs-projektet, og der vil blive vist film og billeder fra revene.

at komme med Naturskolerne på kajaktur ud til revet.

at deltage i Blå Flag Center Sønderborgs aktiviteter på landjorden, hvor man kan se nogle af havets dyr ved rørebassinet, lave fine strandhalskæder, samt være med til at dissekere nogle af havets dyr.

Artiklen fortsætter under annoncen

at besøge fotofolkene fra Fotografen i Sønderborg som udlåner undervandskameraer, der kan kobles til tv på landjorden, så du kan se, hvordan der ser ud på havbunden.

at smage Det Sønderjyske Køkkens “stenrevssuppe”.

at komme ud at kigge efter marsvin i gummibåd.

et prøvedyk med erfarne dykkere fra Poseidon og Sønderborg Dykkerklub.

Revets dag foregår på Fluepapiret bag ved Sønderborg Slot og alle er velkommen mellem kl. 12 og 17.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...