Konkurrence: Skriv en novelle i forbindelse med Genforeningen

14. februar 2020 Kultur

Både nye og velkendte forfatterstemmer har mulighed for at blive hørt i bibliotekets novellekonkurrence i forbindelse med Genforeningen 2020.

Novellekonkurrencer finder sted i forbindelse med Sønderborg Kommune og det øvrige Sønderjyllands markering af hundredåret for Sønderjyllands genforening med Danmark.

For at komme i betragtning skal novellerne overordnet forholde sig til genforening som tema, og forfatterne skal mindst 18 år og have en tilknytning til Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Novellens genre er ligeledes underordnet, og konkurrencen kan rumme både krimier, kærlighedshistorier og komedier – og alt muligt andet.

Et professionelt dommerpanel

Vinderen af konkurrencen bliver valgt af et dommerpanel bestående af tre dommere. Ivy York Möller-Christensen er professor i dansk litteratur på universitetet i Flensborg, og sammen med hende består dommerpanelet af Ole Sønnichsen, der er forlægger og desuden har skrevet flere historiske og biografiske bøger senest ”One Dollar Man”. Også den lokale forfatter Karsten Skov, der har skrevet de historiske romaner ”Enkeland” og ”Knacker”, sidder i panelet.

Inden dommerpanelet får udleveret novellerne, bliver alle teksterne anonymiseret, og dommerpanel kender først vinderens identitet, når beslutningen er truffet.

Præmier

Vindernovellen præmieres blandt andet med adgang til et online skrivekursus, som forfatteren Malene Kirkegaard står bag. Med ”Plotværkstedet” får den vindende forfatter mulighed for at udvikle sine skrivefærdigheder yderligere. Kurset har fokus på plot og henvender sig til forfattere, der er klar til at prøve kræfter med at skrive længere tekster.

Derudover modtager vinderen en boggave fra Arnold Busck, der samarbejder med biblioteket om konkurrencen og i butikken i Borgen og på biblioteket kan læsere få en trykt version af novellen.

Tiltag målrettet forfattere

Konkurrencen lægger sig op ad bibliotekets øvrige tiltag for etablerede og kommende skønlitterære forfattere.

På biblioteket er litteraturen i højsædet, og vi vil gerne være med til at støtte den kreativitet, der er i området, siger stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen i en pressemeddelelse.

Som en del af præmien bliver vindernovellen derfor præsenteret på Sønderjyllands Bogmesse, som biblioteket ligeledes står bag og hvor publikum kan møde et bredt udsnit af den fag- og skønlitteratur, der udspringer fra Sønderborgområdet.

Novellen skal sendes senest 23. februar 2020 via LINKET HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk