Kommunal coronastøtte til lokal kultur og oplevelser

5. februar 2021 Kultur

Fem initiativer får, som de første, del i den ekstraordinære Coronapulje på 400.000 kroner, som udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme oprettede før jul. Formålet med puljen er at støtte nye, indtægtsgivende aktiviteter og dermed booste både foreningernes økonomi og borgernes mulighed for at få oplevelser på kultur-, idræts- og fritidsområdet.

De fem initiativer, der får penge fra den ekstraordinære pulje i første uddeling – og som publikum dermed kan glæde sig til – er:

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerforeningen Sønderborg, seks koncerter: 21 000 kroner

Dykkerklubben Poseidon, dykkerevent: 50 000 kroner

Foreningen Lysabild Forsamlingsgård, standup: 7 000 kroner

Sønderborg Pipes and Drums, forårskoncert: 9 556 kroner

Sønderjysk Sangcenter – Pige- og drengekoret: 25000 kroner

Alle arrangementer budgetterer med en egenfinansiering på minimum lige så meget som det tildelte beløb.

”Lige nu er der alt for stille på kulturfronten, men i de ansøgninger, vi har fået, får vi en rigtig god fornemmelse af, at foreningerne har masser af ideer, initiativ og lyst til at arbejde for fællesskabet, når Coronaen igen slipper sit tag i os”, siger udvalgsformand Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Derudover er der selvfølgelig i foreningerne behov for, at de får nogle penge i kassen igen – penge, de ikke har haft mulighed for at tjene i lang tid. Puljen er ny og skal også lige blive kendt, og så jeg tror, vi får mange flere, lige så spændende ansøgninger i den kommende tid”, siger han videre.

I den første uddeling får fem initiativer i alt 112.556 kroner. Dermed er alle ansøgninger imødekommet og pengene gives under forudsætning af, at aktiviteten finder sted i 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan løbende søge puljen, og ansøgningerne vil også blive behandlet løbende.

”Vores foreninger skaber mange aktiviteter, som både glæder publikum og skaffer penge til foreningernes øvrige aktiviteter. De er måske også med til at holde kontingentet nede for medlemmerne. Alt det har de ikke kunnet i lang tid, så derfor er jeg rigtig glad for, at vi kan tilbyde denne ekstraordinære mulighed til foreningerne”, supplerer næstformand Jesper Kock.

De fem aktiviteter, der er støttet af udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, er:

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...