Kommune-kroner til foreninger der gør en god indsats for pensionister

8. februar 2019 Sønderborg

Hvert år giver Sønderborg Kommune penge til frivillige sociale foreninger og organisationer, der gør en god indsats for pensionister.

Det sker ved to årlige ansøgningsrunder og Social- og Seniorudvalget har i første runde uddelt tilskud på i alt 320.000 kr. til en lang række frivillige indsatser, der giver kommunens pensionister et bedre liv.

”Vi sætter stor pris på det frivillige sociale arbejde. Det medvirker til at styrke sammenhængskraften mellem kommune og lokalsamfund. Den frivillige indsats tilbyder fællesskab, menneskeligt samvær, personlige bånd og netværk. I sidste ende er indsatsen med til at give vores ældre et bedre og mere meningsfuldt liv med god omsorg og trivsel”, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vennekredsene på plejecentrene får samlet 67.000 kr. til sommerudflugter og andre aktiviteter for beboerne på plejecentrene, skriver kommunen.

En række af pensionist- og efterlønsforeninger får i alt 135.000 kr. til arrangementer for deres medlemmer. Endelig får en række foreninger 118.000 kr. til deres arrangementer og aktiviteter for ældre. Eksempelvis får KGGO, Foreningen af kørestolsbrugere og gangbesværede i Gråsten og omegn, 10.000 kr. til et el-scooterkursus.

Røde Kors Broager får 7.000 kr. til nørklegruppen samt kaffe i Broagerhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Egen Seniorerne får 10.000 kr. til en forårskomsammen for ældre på Nordals og Mandskoret Sønderborg får 10.000 kr., så koret får mulighed for at komme ud og synge for bl.a. beboerne på kommunens plejecentre.

Senere på året kommer der endnu en uddelingsrunde, hvor Social- og Seniorudvalget fordeler op til 79.400 kr.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...