Kommunen åbner Green Business-døre til Kina

8. september 2017 Erhverv

I denne uge har to kinesiske delegationer besøgt Sønderborg. Deres ærinde var at styrke samarbejdet om viden og løsninger inden for bæredygtig energi mellem Sønderborg og Danmark.

Om kort tid kommer yderligere tre delegationer, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune har – siden 2007, hvor visionen om at blive Europas første CO2-neutrale område blev vedtaget af byrådet og omsat til handling i ProjectZero – markeret sig stadigt tydeligere rundt i verden på Green Business-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Profilen blev skærpet, da Sønderborg/ProjectZero i 2010 som første danske område/projekt fik EU’s prestigefyldte energipris, og da aftalen om bysamarbejder mellem EU og Kina blev underskrevet i 2013. Sønderborg/Haiyan-aftalen involverede som den eneste Danmark og er siden fremhævet som et mønstereksempel på bysamarbejde.

Haiyan har en Esbensen-designet bydel og et nulenergihus med en række danske produkter, EUC Syd underviser elever og lærere fra den tekniske skole i Haiyan i bæredygtighed, og en stor kopi af Universe Science Park er på vej til Haiyan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Sønderborg som kommune involverer sig, handler det om, at politiske forbindelser er vejen til forretningssamarbejde i Kina.

”Det kan virke fremmed for os, men vi vil naturligvis gerne bidrage til, at vores grønne virksomheder kan komme ind på det store kinesiske marked. Jeg tager gerne imod delegationerne, og ofte involveres vi eller ProjectZero i planlægningen af gæsternes program, og så lægger vi besøg ind hos vores virksomheder, som har relevante grønne løsninger og viden, som de kan demonstrere. Også fjernvarmen, solparken og vore skoler får besøg. Vi åbner dørene for vækst og arbejdspladser i Sønderborg – men vores virksomheder må selv sørge for at gå ind ad de åbne døre og lave business. Og det er der stor interesse for”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren har netop i denne uge haft besøg af to delegationer. Dalian Refrigeration fra Kinas nordøstlige hjørne har en omsætning på 13 milliarder kroner og er en stor Danfoss-kunde.

Delegationen besøgte bl.a. Sønderborg Fjernvarme, ZERO-huset, Universe, Danfoss’ solvarmeanlæg samt havvand-varmepumpen ved Alsion.

Også en delegation fra Baoding, som Sønderborg allerede i 2011 lavede en søsterby-aftale med, har været på besøg.

I løbet af september kommer yderligere tre delegationer til Sønderborg for at se på grøn og bæredygtig udvikling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Tour de France, Sønderborg

Nu hænger Tourens farver over handelsgaderne i Sønderborg midtby

23. maj 2022 Tour de France

Søndag fik René Larsen, Allan Kreutz og Lukas Grøndahl Hansen fra Vollerup Elservice set Sønderborg lidt fra oven. De skiftedes til at stå i en lift og hænge udsmykning, Tour de France-paraplyer, op i Jernbanegade og Perlegade. “Vi bruger gerne vores søndag på opgaven og også gerne nogle hverdagsaftener, så vi generer andre mindst muligt. […]

Læs mere...