Kommunen ansætter to ekstra sygeplejersker i botilbuddene

17. december 2019 Samfund

I Sønderborg Kommune er der fokus på at skabe lige adgang til sundhed. En af årsagerne til ulighed i sundhed er, at mennesker med psykisk sygdom eller handicap ikke får tilstrækkelig hjælp til håndtering af deres fysiske sygdomme. Det skyldes, at mange af beboerne har kognitive funktionsnedsættelser som for eksempel manglende sprog og flere samtidige handicap.

Det skriver Sønderborg Kommune.

”Vi ved i dag, at mennesker, der har vanskeligheder med at begå sig i sundhedsvæsnet, har større risiko for at ikke at få taget hånd om deres sygdom, og det kan betyde kortere levetid. Det gælder især borgerne i vores botilbud. Det er et alvorligt problem, som vi skal gøre noget ved. Derfor øger vi nu indsatsen ved at ansætte to ekstra sygeplejersker til vores botilbud”, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beboernes nedsatte fysiske eller psykiske funktionsevne stiller særlige krav til sygeplejerskernes indsats i botilbuddene. Indsatsen skal tilrettelægges på en særlig måde for at imødekomme den enkelte beboers behov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...