Kommunen arbejder med en erhvervsstrategi

20. april 2013 Politik

Byrådet ønsker at forbedre kommunens indsats overfor erhvervslivet og fik på erhvervskonferencen den 5. december sidste år 50 konkrete forslag til forbedringer. Forslagene er drøftet på et byrådsseminar i februar, og er inddelt i seks hovedområder. Der sættes nu en række aktiviteter i gang for at skabe et mere dynamisk og velfungerende samspil mellem kommune og erhvervsliv.

Forvaltningen har arbejdet med sagen og sat en plan sammen, som Byrådet orienteres om onsdag.

Forvaltningen Teknik og Miljø udarbejder oplæg til to af hovedområderne – ”én indgang for erhvervslivet” og ”det gode værtskab”, som forelægges til politisk godkendelse. De to oplæg skal indeholde forslag til, hvordan områderne bedst implementeres i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter udarbejder oplæg til hovedområdet ”Fokuseret erhvervsfremmestrategi”, som forelægges til politisk godkendelse. Oplægget udarbejdes i samarbejde med en ”Tænketank” bestående af erhvervsfolk.

UdviklingsRåd Sønderjylland koordinerer hovedområdet ”øget udlicitering målrettet SMV’ere” ved at klæde små og mellemstore virksomheder bedre på til at indgå i konsortiedannelser. Målet med indsatsen er, at de i fællesskab fremadrettet skal kunne byde på store kommunale og offentlige udbud. Opgaven løses i en fælles indsats mellem de fire sønderjyske kommuner.

Hovedområdet ”Fjern dækningsafgiften” indgår i byrådets budgetdrøftelser i efteråret, og hovedområdet ”Visionsproces i det nye byråd”, bliver en del af det nyvalgte byråds program i begyndelsen af 2014.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 KV21, Politik, Gråsten

KV21: XFactor-Emil vil alligevel ikke stille op for Radikale Venstre

13. maj 2021 KV21

Radikale Venstre har tabt deres spidskandidat til Kommunalvalget 2021 i Sønderborg, fordi Emil Wismann Kirkebæk-Jensen netop har trukket sit kandidatur. “Det er brandærgerligt, fordi Sønderborg har brug for en stærk radikal stemme i byrådet, som kan være garant for en sund økonomi, skøn natur og mere tillid til de kommunalt ansatte”, siger formand Anders Sonne […]

Læs mere...