Kommunen arbejder stadig med planen for en udvidelse af Sønderborg Lufthavn

27. november 2019 Erhverv

Der har gennem længere tid været tale om at udvide Sønderborg Lufthavn – og det er ikke så enkelt, at det bare handler om at lægge noget asfalt, så start- og landingsbanen bliver længere og der kan lette og lande flere og større fly.

“Der er lavet en forretningsplan, som rækker 10-20 år frem, fordi en eventuel udvidelse af lufthavnen skal kunne betale sig for både ejere og brugere”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT. Han tilføjer, at en lufthavn er en svær business-case.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tim Hansen fortæller, at lufthavnen kommer på politikernes dagsorden igen i løbet af december.

Næste skridt i sagen

“Der skal stiftes et aktieselskab, som i første omgang ejes af kommunen og på sigt er det meningen at udvide ejerkredsen”, siger kommunaldirektøren og forklarer, hvorfor der skal flere med i selskabet:

“Kommunen laver ikke en stor udvidelse af lufthavnen før, der er flere ejere med”.

Mere liv i lufthavnen kommer ved at få flere ruter ud i Europa – og skal de komme, så kræver det, at erhvervslivet bakker op og bruger dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu kigges der på muligheden for at åbne en rute til München og er virksomhederne interesserede, så arbejdes der videre med den”, siger Tim Hansen.

Lufthavn – det skal vi ha’

Om kommunen finder nogle partnere til det kommende aktieselskab, kan ingen vide.

“Men uanset alt alt, så vil vi sikre, at vi altid har en lufthavn i Sønderborg. Det er ikke til diskussion. Det handler mere om, hvor stor skal lufthavnen være og hvad den skal kunne”, siger kommunaldirektøren og fortsætter:

“Inden sommeren 2020 ligger der et færdigt beslutningsgrundlag, som beskriver, hvordan lufthavnen skal udformes og som den kommende ejerkreds er enig i”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...