Kommunen automatiserer rutineopgaver

10. July Erhverv

Sønderborg Kommune satte i januar et pilotprojekt i gang, som skulle bane vejen for et egentlig brug af robotter. Pilotprojektet gik godt, og derfor er to processer nu flyttet til robothåndtering, nemlig kontering af MobilPay-betalinger og en såkaldt AKUT-refusion.

Mange kommuner er i gang med at implementere robotter i processer, som er præget af rutine og samkøring af flere systemer. Det er ikke mindst i processer, hvor netop flere systemer skal sammenkøres, at der er tid at spare.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har ønsket at drage egne erfaringer og selv afprøve forskellige nye teknologier for at se, om de virker.

Pilotprojektet er ikke endeligt afrapporteret, men når det sker, er forventningen, at der er mulighed for at automatisere flere processer.

”Det glæder mig, at vi i Sønderborg Kommune er med fremme, når det handler om både at digitalisere og om at automatisere trivielle processer, som robotter kan overtage. Digitaliseringen giver borgerne mulighed for at kontakte kommunen, når det passer ind i deres liv, for eksempel om aftenen, og det er god service”, siger erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen i en pressemeddelelse.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...