Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

Siloerne på haven i Augustenborg. Foto: Ole Kæhler
Siloerne på haven i Augustenborg. Foto: Ole Kæhler
21. juni 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening.

“Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og det gør, at det er lettere at sælge det til en bygherre”, sagde borgmester Erik Lauritzen på et pressemøde på havnen i hertugbyen.

Der var en af de fremmødte borgere, der spurgte, om der mon var nogen, der havde lyst til at investere i området, hvor der er store siloer, som skal rives ned, inden der kan tænkes på at bygge.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det tror jeg bestemt, der er og Augustenborg er jo en attraktiv by og det kommer bestemt også til at gøre en forskel, når der arbejdes hen imod Hertugernes Augustenborg”, sagde borgmesteren og tilføjede, at byggeri tager tid – og hvis alt kører, så let og smidigt, som det overhovedet er muligt, så kan der flytte nye indbyggere ind på havnen i Augustenborg en gang i 2028.

Kirsten Bachmann, som er formand for Teknik, By og Boligudvalget, havde også fået taletid.

“Det er godt, vi nu kan få sat det her i gang og jeg har talt med flere af de lokale foreninger, som stadig skal være en del af havnen – og nu sætter vi gang i lokalplanen”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

En tilhører spurgte, om det ikke ville give mening at vente med lokaplanen, indtil arealet er solgt til en, som vil bygge. Det kunne jo tænkes, at vedkommende har nogle ønsker, som skal med i projektet.

“Hvis det bliver tilfældet, så må lokalplanen rettes til”, sagde Kirsten Bachmann og fortalte så, at når siloerne rives ned, så kan en del af materialerne fra dem knuses og bruges i det kommende byggeri. Grunden skal jo hæves to meter, så der skal en del til”, sagde hun og tilføjede, at det med højden ikke gælder helt ud til havnekajen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så de sejlende vil stadig kunne komme til og fra deres fartøjer, når de ligger ved kajen”.

Byrådsmedlem Tage Petersen fra Venstre har også været en del af Byrådet i den tidligere Augustenborg Kommune og han ser frem til, at der endelig sker noget på havnen i hertugbyen.

“Politik kræver tålmodighed og i dag er vi kommet et skridt længere med det arbejde, som vi begyndte på for 25 år siden. Mange har set og ser stadig siloerne som et vartegn for Augustenborg, men jeg glæder mig til, at vi nu – i samarbejde med borgerne – laver en lokalplan, som sætter rammerne for et byggeri med maritimt islæt”, sagde Tage Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karen Halskov fra Hertugbyens Udviklingsforum roste kommunen:

“Det er modigt, at kommunen tager det her nødvendige træk – hatten af for det”.

Bygningerne er nedslidte og det er ikke ufarligt at bryde ind i dem – og der vil blive sat overvågning op fra 1. juli.

Her er der billeder fra havnen i Augustenborg.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...