Kommunen er klar til at eftergive foreningers gamle gæld

6. december 2019 Samfund

Skal 98 lån fra før kommunalreformen eftergives og ændres til anlægstilskud?

Det skal Økonomiudvalget tage stilling til på deres kommende møde. De mange lån er blandt andet ydet til byggeri af spejderhytter og renovering af sportsbaner og klubhuse. Samlet vil en godkendelse betyde, at gæld på 15,2 millioner kroner i primært klubber og foreninger eftergives, skriver Sønderborg Kommune.

Oprydningen er et resultat af Budgetaftalen 2019-22, hvor partierne har aftalt at få analyseret de lån Sønderborg Kommune har ydet til blandt andet foreninger og klubber. Analysen viser, at der stadig eksisterer en række rente- og afdragsfrie lån, som de tidligere byråd har ydet inden kommunalreformen i 2007. Det er de lån, som konverteres til et anlægstilskud, hvis Økonomiudvalget godkender sagen, forklarer borgmester, Erik Lauritzen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det vil være en fordel at få ryddet op i de gamle lån. Der er tale om næsten hundrede lån, som forvaltningen bruger tid på at administrere. Det vil være en administrativ forenkling for både Sønderborg Kommune og låntagerne, at håndtering og opfølgning bortfalder. Samtidig vil det give en stor håndsrækning til en række foreninger og betyde, at Sønderborg Kommune primært har lån, der er vedtaget i den ’nye’ Sønderborg Kommune.

Beslutningen vil betyde, at der på de gamle lån eftergives gæld for 15,2 mio. kr. Lånene konverteres til anlægstilskud, hvilket betyder, at Sønderborg Kommune kan få momsrefusion for udgiften. Refusionen svarer til en indtægt på 2,6 millioner kroner. Samtidig spares administrative udgifter, når lånene ikke længere skal administreres.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Ved at konvertere lånene får vi ryddet grundigt op i kommunens portefølje af lån. Det er en administrativ lettelse når mængden af lån reduceres. Så det koster noget på den korte bane, men på længere sigt, vil vi slippe for unødvendig administration”, tilføjer borgmester, Erik Lauritzen.

Ud over de første 98 lån, der umiddelbart kan konverteres, så er der en række udlån, hvor det er usikkert om, lånene kan konverteres til anlægstilskud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...