Kommunen er klar til at genstarte foreningslivet

8. april 2021 Kultur

Samfundet åbner mere og mere op efter Corona-pandemien, og det betyder også, at der nu for alvor kan komme gang i idrætsklubberne og alle de andre foreninger, der har været lukket ned i flere måneder. For at hjælpe foreningerne i gang med genstarten og for at støtte foreningslivet i coronatiden har Sønderborg Kommune allerede sat gang i flere initiativer.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Genåbningen af samfundet er så småt i gang, og det er rigtig godt, da motion og fællesskaber er sundt og godt for alle. Det vil sikkert også betyde flere medlemmer igen i idrætsforeningerne. Dermed ikke sagt, at det bliver nemt at få alle medlemmer tilbage, for det vil kræve et stort arbejde og tage tid, men det er vi selvfølgelig klar til at hjælpe med”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme i Sønderborg Kommune har blandt oprettet en ekstraordinær Corona-pulje på 400.000 kroner som en lokal hjælpepakke til idræts-, kultur- og fritidslivet. Formålet med puljen er at støtte kultur- og idrætsforeninger og institutioner, der udvikler aktiviteter og arrangementer, men som på grund af nedlukningen ikke har haft indtægtsgivende aktiviteter i normalt omfang.

Samtidig har Sønderborg Kommune indgået en samarbejdsaftale med DGI om ”Foreningsmiljøer i verdensklasse”. Aftalen med DGI tager afsæt i nøglen til at få aktive borgere og dermed stærke foreninger.

Vores opgave at stille nogle rammer til rådighed for foreningerne, men vi går skridtet videre ved at lave et samarbejde med DGI om at skabe et endnu bedre foreningsmiljø. Vi er løbende i dialog med kommunens foreninger om deres udfordringer og udviklingspotentialer, og det har vi også været under nedlukningen. De samtaler fortsætter, når der genåbnes igen”, siger næstformand Jesper Kock.

Og det er vigtigt med fokus på foreningslivet, for i Sønderborg Kommune er antallet af medlemmer hos foreninger tilknyttet DGI og Danmarks Idrætsforbund i 2020 faldet i forhold til året før. En tendens, der med få undtagelser ses over hele landet.

Initiativer for at støtte foreningerne

Corona-puljen på 400.000 kroner til at understøtte idræts-, kultur- og fritidslivet

Fremrykket tilskud fra Idrætsanlægspuljen – således at idrætsfaciliteterne bliver endnu bedre, når brugerne kommer tilbage

Fremrykket udbetaling af tilskud til foreninger og aftenskoler – således at de ikke ender i likviditetsmæssige problemer

Virtuelle møder med foreningerne med op til 70 deltagere. Møderne har haft karakter af både informations- og inspirationsmøder, hvor foreningerne også har fået mulighed for at videndele og lade sig inspirere indbyrdes i break out rooms. Blandt emnerne har været ”hvordan går det, og hvad har I gjort for at holde jer i gang” og ”hvordan sikrer man den gode velkomst til medlemmer, frivillige og nye medlemmer, når alting skal genstartes oven på pandemien”

Oprettelse af et nyhedsbrev, som målrettes kultur- idræts og fritidsforeninger, som vil informere om f.eks. coronapuljer til kultur- og fritidslivet, temaaftener, større events mv.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...