Kommunen er på udkig efter såkaldte tilflytterværter

12. december 2017 Erhverv

Sønderborg Kommune har ambitiøse målsætninger om at tiltrække flere tilflyttere, men en ligeså vigtig del af processen er at modtage og fastholde de nye borgere. Derfor præsenterer Sønderborg Kommunes Tilflytterservice nu et nyt initiativ, som skal være med til at skabe sociale relationer og lokalkendskab, så tilflytterne bliver.

Tiltaget hedder “Velkomstværter”, og kort fortalt kan lokale borgere matches med tilflyttere, som de byder ind på en uformel snak og en uforpligtende kop kaffe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter er det op til det enkelte match, om de vil mødes igen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

“Hvis en tilflytter ikke finder sig et socialt netværk og en ny omgangskreds, tenderer de i højere grad til at flytte væk igen. Det vil alle parter gerne undgå, for en fraflytning er ikke ønskværdig for især de virksomheder, som måske har investeret mange ressourcer på at rekruttere den helt rigtige, tilflyttede arbejdskraft”, siger formanden for erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj.

Tilflytterservice har allerede stiftet bekendtskab med lokale, som gerne vil gøre en indsats for at tage imod tilflyttere. Med det nye initiativ sættes ordningen i system, så tilflyttere og velkomstværter matches.

Den lokale vært behøver ikke at afsætte lang tid og planlægning til et længerevarende forløb.

Er du blevet nysgerrig på ordningen, og er du enten tilflytter eller vil være velkomstvært? Så læs mere og tilmeld dig Her på LINKET.

Tilflytterservice vil matche værter og tilflyttere, så for eksempel børnefamilier, par eller singler mødes med hinanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk