Kommunen går til beskæftigelsesministeren med Ankestyrelsens afgørelse

28. februar 2020 Samfund

En borger skal have udbetalt mere end 90.000 kroner og yderligere 17 borgere skal have deres sager gennemgået. Det er konsekvensen af en afgørelse fra Ankestyrelsen, der slår fast, hvordan private forsikringer skal modregnes, når en borger modtager ressourceforløbsydelse, skriver Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune er uenig i afgørelsen og går nu til både KL og beskæftigelsesministeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Problemet opstår ved borgere, hvor den private forsikring forudbetales på første bankdag i måneden. For er den første i måneden en helligdag eller en weekenddag, så udbetales forsikringen i stedet sidste dag i måneden før. Dermed kan man nogle måneder få dobbelt udbetaling af ydelsen. Men ingen udbetaling i måneden efter, hvor man så kan få udbetalt den fulde ressourceforløbsydelse uden modregning. Det betyder, at nogen borgere ikke får modregnet hele deres forsikring – blot fordi deres forsikring udbetales den første i måneden. Det er meningsløst, mener formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget i Sønderborg Kommune, Jan Prokopek:

”Reglerne skal være lige for alle uanset om man får sine udbetalinger først eller sidst i måneden. Men vi må tage Ankestyrelsens beslutning til efterretning og gennemgår nu sagerne for alle omfattede borgere. Men vi vil samtidig kontakte beskæftigelsesministeren og Kommunernes Landsforening for at få ændret den her fortolkning, som er mod intentionen i loven. Ellers kan man i princippet lave en aftale med sit pensionsselskab om at få udbetalt sin forsikring én gang om året, og dermed få sin ressourceforløbsydelse uden modregning de resterende 11 måneder”.

Hidtil har Sønderborg Kommune modregnet en eventuel forsikring i ydelserne for den måned forsikringsudbetalingen vedrører – og ikke i den måned, den reelt er udbetalt i. Dermed har borgerne haft en stabil indtægt, der ikke ændres fra måned til måned. Men den praksis har Ankestyrelsen nu underkendt. Det betyder, at en række udbetalinger til andre borgere nu gennemgås og korrigeres.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk