Kommunen giver støtte til ‘Augustianas Stemmer’

3. december 2021 Kultur

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har besluttet at støtte vandreforestillingen med 50.000 kroner og af ansøgningen fremgår, at man kan glæde sig til at møde skuespillere som Sonja Oppenhagen, Preben Kristensen og Charlotte Fich, skriver Sønderborg Kommune.

”Augustianas kunst, den smukke natur på kanten af Augustenborg Fjord og hertugbyens spændende historie formidlet af kendte kunstnere i én forestilling – dét synes jeg lyder meget spændende. Augustiana Stemmer forekommer at være helt oplagt og jeg håber, det lykkes for Grummes Teater at få økonomien på plads, så vi kan glæde os til en usædvanlig og anderledes oplevelse til sommer”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vandreforestillingen er tænkt bygget op omkring Louise Augusta, enkehertuginde og officielt datter af Kong Christian den 7. – men reelt resultat af Dronning Caroline Mathildes affære med kongens livlæge, Struensee. Palæet, som nu huser Augustiana, blev frem til 1834 beboet af Louise Augusta, som var kendt som en farverig kvinde med hang til fester, kultur og romantik. Hun ”genopstår” i Augustianas Stemmer og opdager, at palæet er forvandlet fuldstændigt.

”Det er en meget spændende måde at formidle og smelte kultur sammen med natur og historie på. Jeg tror, at nogle mennesker skal opdage kunst ad omveje. Nogle tror ikke, kunst er noget for dem, fordi de lader skepsis vinde over nysgerrighed. Her tror jeg, teatergenrens evner og løfterne om oplevelser i naturen kan være en omvej – eller genvej, om man vil – som man kan gøre brug af”, siger næstformand Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forestillingen i Augustenborg får støtte fra Sønderborg Kommune, Linak, BMC Fonden og Traugott Møllers Fond.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Rødskjorterne guider koncertgængere på plads i Alsion

18. januar 2022 Kultur

Koncertsalen i Alsion har solgt alle pladser til aftenens arrangement med Philip Faber og når det er muligt midt i en Coronatid, så skyldes det, at man bruger den såkaldte Superliga-model og deler publikum op i zoner. I Superliga-modellen må der være op til 500 personer i en zone. “Vi har delt selve salen op […]

Læs mere...