Kommunen gør en del for vores sundhed – og vi bliver alligevel mere usunde

7. marts 2018 Samfund

Borgerne i Sønderborg Kommune har været flittige til at svare på Sundhedsprofilundersøgelsen 2017. Svarene udpeger en række områder, hvor der er behov for en sundhedsmæssig indsats – det er for eksempel i forhold til et stigende antal overvægtige, flere der føler sig stressede og flere med et usundt kostmønster.

Resultatet for Sønderborg Kommune følger overordnet den nationale tendens: Danskerne er blevet mere usunde.

For kommunen er undersøgelsen et vigtigt værktøj, når der skal udpeges områder, hvor der er behov for at sætte ind med forebyggelse og tilbud, der fremmer sundheden.

”Jeg synes, det er tankevækkende og paradoksalt, at vi ved mere og mere om sundhed – og alligevel går det den forkerte vej. Det er bekymrende, at antallet af rygere er stagneret efter en periode med fald, at færre motionerer, og at flere lever usundt – til trods for al den viden og information, der findes om konsekvenserne af tobaksrøg, manglende motion og usund kost. Vi informerer og tilbyder megen forebyggelse, men tallene fortæller mig, at vi skal tænke nyt og gå nye veje i vores indsats”, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformanden er også bekymret over, at sundhed har så stor en social slagside: Undersøgelsen fortæller, at borgere med lav uddannelse lever mere usundt, har dårligere trivsel og er mere syge end højtuddannede.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...