Kommunen har et godt tilbud til nybagte fædre

30. september 2020 Kultur

Det kan være udfordrende at finde sig tilrette i rollen som far, og derfor starter Sønderborg Kommune et nyt tilbud op, hvor nybagte fædre kan møde andre fædre med børn i alderen 0-18 måneder.

I ugen efter efterårsferien har kommunen for første gang tilbuddet ’Far på færde’, der er et nyt tilbud til fædre, som gerne vil deltage i aktiviteter og et fællesskab med andre fædre.

Kommunens sundhedsplejersker oplever, at rigtig mange fædre føler sig usikre, og går rundt med spørgsmål som: Hvordan skal jeg relatere til mit barn, hvilken slags far vil jeg gerne være, og hvad kan man egentlig lave sammen med et helt lille barn? Samtidig er der flere og flere fædre, der tager en væsentlig del af den sidste del af barselsorloven, og dermed stiger efterspørgslen også efter netværk og aktiviteter målrettet fædre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fars formiddag på biblioteket

’Far på Færde’ er et samarbejde mellem biblioteket og Sundhedsplejen i Sønderborg Kommune.

Hver onsdag formiddag fra klokken 10 til 12 kan fædre møde andre fædre og skabe netværk i børnebiblioteket, hvor man kan snakke, lege og læse. Cirka hver anden onsdag, er der en aktivitet på programmet. De fleste gange vil det være fædre, der fortæller om forskellige emner som: Hvordan kan du sammen med dit barn bruge naturen, give førstehjælp, lave mad, synge og lege.

Sundhedsplejersken deltager de onsdage, hvor der er aktiviteter på programmet.

Program og tilmelding findes på bibliotekets hjemmeside. 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk