Kommunen har færre grønne køretøjer end landsgennemsnittet

3. oktober 2021 Politik

I Sønderborg er målet at kommunen er CO2-neutral i 2029 og en af de ting, der fylder meget er transport. Og her opfordres der til, at bilerne kører på el.

Kun en kommune i Syd – og Sønderjylland har flere grønne biler end gennemsnittet af de 98 kommuner i Danmark, det er Fredericia.

Kun 4,2 procent af de kommunale køretøjer i Sønderborg kører grønt.

“Men det ændrer sig, fordi transport er en af de ting, der arbejdes intenst på i forvaltningen”, siger Aase Nyegaard, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under fem procent af kommunens køretøjer er klimarigtige, skrev SønderborgNYT også for tre år siden, og det er tankevækkende, når Byrådet opfordrer virksomheder og borgere til at skifte benzin og diesel ud med el.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard fortalte i november 2018, at planen er, at også kommunen skal køre grønt og dermed også være med til at bane vejen frem til ‘Nullet’ i ProjectZero-visionen, hvor Sønderborg-området skal være CO2-neutral i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

 “Det er jo utroværdigt at opfordre virksomheder og borgere til at køre grønt, hvis ikke vi selv gør det”, sagde Aase Nyegaard til SønderborgNYT for tre år siden. Hun fortalte dengang, at kommunen jo også har investeret i at gøre bustrafikken grøn og hen ad vejen får kommunen også flere elbiler. Men når kommunen endnu ikke har flere elbiler, så skyldes det blandt andet, at der skal være penge til at købe dem for.

I Fredericia er 27,9 procent af kommunens køretøjer el, brint, hybrid eller gas og landsgennemsnittet er 7,9, mens det i Sønderborg, som vil være klimaneutral før alle de andre kommuner, kun er 4,2 procent.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...