Aase Nyegaard: Utroværdigt hvis ikke kommunen får flere elbiler

9. november 2018 Erhverv

Under fem procent af kommunens køretøjer er klimarigtige, som SønderborgNYT skrev tidligere fredag, og det er tankevækkende, når Byrådet opfordrer virksomheder og borgere til at skifte benzin og diesel ud med el.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard fortæller, at planen er, at også kommunen skal køre grønt og dermed også være med til at bane vejen frem til Nullet i ProjectZero-visionen, hvor Sønderborg-området skal være CO2-neutral i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo utroværdigt at opfordre virksomheder og borgere til at køre grønt, hvis ikke vi selv gør det”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT. Hun fortæller videre, at kommunen jo også har investeret i at gøre bustrafikken grøn og hen ad vejen får kommunen også flere elbiler, men at når kommunen endnu ikke har flere elbiler, så skyldes det blandt andet, at der skal være penge til at købe dem for.

Det er efterhånden længe siden, Sønderborg Kommune købte de første elbiler, men heldigvis er elbilerne blevet meget bedre og priserne er også faldet, siger hun til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg husker, da jeg kørte til Tinglev i en af de første. På vejen hjem kunne jeg ikke bruge vinduesviskerne, hvis jeg ikke ville risikere at løbe tør for strøm”, siger Aase Nyegaard og tilføjer, at selvfølgelig skal kommunen gå foran.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk