Under fem procent af Sønderborg Kommunes biler er grønne

9. november 2018 Samfund

En opgørelse, som Sønderborg Kommune har udarbejdet for SønderborgNYT viser, at kommunen i alt har 320 personbiler og 142 varebiler og blandt dem findes 12 hybridbiler, fire el-biler, to gasvarebiler og tre 3 el-varebiler.

Under fem procent af Sønderborg kommunens person- og varebiler er altså grønne og miljøvenlige, vel og mærke i en kommune, der med ProjectZero visionen skal være CO2-neutral i 2029, hvor særligt persontransport er en af de store CO2-syndere.

Regeringen og klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt har i regeringens klimaudspil sat fokus på netop den grønne transport og ifølge TV2 er antallet af miljøvenlige biler i kommunerne slet ikke godt nok og derfor vil Lars Christian Lilleholt lægge pres på kommunerne, så der indkøbes flere miljøvenlige biler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover de 320 personbiler og 142 varebiler, råder Sønderborg Kommune over følgende transportmidler:

  • 15 lastbiler
  • 7 4X4 SUVer
  • 55 traktorer/havetraktorer
  • 3 ATVer
  • 51 brandsluknings- og udrykningskøretøjer
  • 36 knallerter
  • 69 minibusser

Ingen af de ovenstående køretøjer er el- eller hybridkøretøjer, men Sønderborg Kommune oplyser til SønderborgNYT, at der er bestilt tre nye person-elbiler til levering i uge 1, 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard siger til SønderborgNYT, at det utroværdigt hvis ikke kommunen får flere elbiler. Artiklen kan du kan læse her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...