Kommunen holder fast ved kædeansvar

6. juli 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

For nylig blev Sønderborg Kommune kritiseret, fordi kommunen kræver kædeansvar ved større kommunale byggerier. Dansk Byggeri mener, at kædeansvar er dyrt og bureaukratisk, og at det går ud over de små virksomheder.

Men i Sønderborg holder man fast i kædeansvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gælder blandt andet for byggeriet af Multikulturhuset.

“Vi forlanger, at alle arbejder efter overenskomsten, og at hovedentreprenøren kræver det af sine underleverandører. Ellers er det helt urimeligt over for dem, som har afgivet tilbud ud fra den aflønning, som er i den danske overenskomst, og der så kommer nogen og sætter timelønnen ned til 50-60-70 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det vil jo også gå ud over de danske medarbejdere, som så skal klare sig med en meget lav timeløn”, siger Frode Sørensen, som er formand for Teknik- og miljøudvalget til TV Syd.

Frode Sørensen holder fast i, at såkaldt kædeansvar skal fortsætte.

Frode Sørensen holder fast i, at såkaldt kædeansvar skal fortsætte.

Kommunen kræver et kædeansvar, hvor hovedentreprenøren hæfter økonomisk for underentreprenørens ansatte.

Frode Sørensen har svært ved at se, at det skulle gå ud over de små virksomheder.

Heller ikke hovedentreprenøren på det nye multikulturhus, Hoffmann A/S, er ked af kædeansvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

I modsætning til Dansk Byggeri og en række borgerlige politikere.

“Vi går selv ind for kædeansvar. Jeg tror faktisk, at det er så simpelt, at jo bedre arbejdsvilkår, man giver skandinaviske medarbejdere, jo højere bliver produktiviteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvis produktiviteten bliver højere, er det med til at forbedre vores konkurrenceevne. Jeg har i hvert fald ikke oplevet, at det koster os ordrer at kræve gode arbejdsvilkår hos vores underleverandører”, siger Torben Bjørk Nielsen, administrerende direktør i Hoffmann A/S.

Kædeansvaret betyder, at en hovedentreprenør har det økonomiske ansvar for at også underleverandørerne behandler ansatte efter danske regler og overenskomster.

I Sønderborg blev man i byrådet enige om at have et kædeansvar i 2013, hvor Jørgen Jørgensen fra SF bragte emnet op – og det kædeansvar skal også gælde i fremtiden.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Uncategorized

Horst-Günter Rubahn genudnævnt til leder af Mads Clausen Instituttet

23. april 2021 Uncategorized

Professor Horst-Günter Rubahn har siden 2012 bestridt posten som leder for Mads Clausen Instituttet, MCI, under det Tekniske Fakultet på SDU. Han bliver nu genudnævnt til institutleder for de kommende seks år. MCI er placeret i Odense og Sønderborg med cirka lige mange forskere og ansatte de to steder. Instituttet har på uddannelses-, forsknings- og […]

Læs mere...