Kommunen indfører bagatelgrænse for garantistillelse

22. februar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

På Dansk Byggeris opfordring ændrer Sønderborg Kommune nu deres brug af entreprenør-sikkerhedsstillelse i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter. Tidligere skulle entreprenører stille en garanti på 15 procent af entreprisesummen, som nævnt i de almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed. Oftest stilles sikkerheden gennem en bankgaranti eller kautionsforsikring og det betyderer væsentlige omkostninger for entreprenøren.

Nu indfører man en nedre grænse, skriver Erhvervsservice i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal ikke belaste vores lokale entreprenører unødvendigt, og netop derfor indfører vi en formel bagatelgrænse på 500.000 kr. Vi ved, at en garantistillelse har omkostninger for vores erhvervsdrivende. Som kommune vil vi gerne gå forrest og sørge for, at projekter, hvor kommunen er samarbejdspartner, bliver så gnidningsfrie som mulige, siger erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen i pressemeddelelsen.

Samtidig vedtages det, at alle garantier under 75.000 kr. skal frigives.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...